Gradonačelnik Vranja najzad razgovarao sa delegacijom radnika Geoksa

VRANJE

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković razgovarao je danas sa delegacijom radnika Geoks-a, nakon što je menadžment fabrike doneo odluku o pokretanju postupka likvidacije i gašenja preduzeća, objavljeno je na sajtu grada a u objavi se navodi i da je “gradonačelnik podržao radnike u njihovim naporima da ostvare svoja prava i obećao svu neophodnu pomoć lokalne samouprave”.

Navodi se i da je “sa radnicima razgovarala i predstavnica republičkog Inspektorata za rad, jer zaposleni u Geoks-u nisu dobili rešenja o prestanku radnog odnosa, a potražuju i zaostala primanja”.

Kažu i da je “gradonačelnik Milenković rekao da se oko ovog pitanja aktivno uključilo i državno rukovodstvo, koje je najavilo skori predlog rešenja problema zaposlenih u Geoks-u”.

Dodaje se da je “gradonačelnik najavio i sastanak sa privrednicima iz Vranja, kojima će predložiti model prekvalifikacije i preuzimanja radnika Geoks-a, pre svega u proizvodnim pogonima vranjskih preduzeća. Kako je planirano, sastanak gradskog rukovodstva i lokalnih preduzetnika i privrednika biće održan krajem nedelje”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare