Dubočica domaćin pirotskom Radničkom

smart

LESKOVAC-VLASOTINCE
Vlasotinački srpskoligaš Vlasina bila je domaćin Konferncije klubova srpskoligaškog ,,Istoka” u restoranu ,,Gunjetinac”, a skupu klubova Srpske lige ,,Istok” nisu prisustvovali samo predstavnici novog srpskoligaša Brzog broda iz istoimenog mesta.
Generalni sekretar FSRIS, Hadži Ivan Đorđević poželeo je dobrodošlicu predstavnicima klubova, uz konstataciju ,,da se ovo i ovakvo okupljanje vrši sada posle pauze od godinu ipo dana, sa nadom da toga ne bude u novoj fudbalskoj sezoni”.


Na predlog Aleksandra Komandinića predstavnika popovačke Budućnosti za predsednika Konferencije klubova za narednu takmičarsku sezonu, aklamacijom prisutnih izabran je Nenad Stojković iz vlasotinačke Vlasine.

 • Zahvaljujem se na izboru za predsednika konferncije i moja su nadanja da ćemo zajedničkim radom doprineti afirmaciji fudbalskog sporta na teritoriji Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije – rekao je, Nenad Stojković, novoustoličeni predsednik Konferncije srpskoligaškog ,,Istoka”, uz podsećanje da je Vlasina nedavno obeležila datum jednovekovnog uspešnog postojanja.
  Sama konferncija trajala je manje od pola sata rada i za to vreme obrađene su sve tačke iz dnevnog reda .
  Posle izvlačenja takmičarskih brojeva, u prvom kolu na startu jesenjeg dela sezone sastaju se:
  Kruševac: Trajal Meševo
  Trgovište: Pčinja – Radnički (Svilajnac)
  Popovac: Budućnost – Hajduk Veljko (Negotin)
  Leskovac: Dubočica – Radnički (Pirot)
  Vranje: Dinamo – Sloga (Leskovac)
  Jagodina: Jagodina – Vlasina
  Resavica: Rembas – Brzi brod
  Knjaževac: Timočanin – Jedinstvo (Paraćin)
  Prvenstvena sezona počinje 14. i 15 avgusta.
  Zbog određenih problema u organizaciji svojih utakmica uslišene su molbe pojedinim klubovima, Trajalu iz Kruševca, zatim leskovačkim srpskoligašima Dubočici i Slogi. ekipi Meševa, Timočaninu i popovačkoj Budućnosti.
  Ivan Nikolić već godinama je disciplinski sudija FSRIS, a taj posao obavljaće i u narednoj takmičarskoj godini.
 • Za nama je jedna turbolentna takmičarska sezona zbog pandemije korona virusa, ali i pored toga predhodna prvenstvena sezona odvijala se uglavnom u granicama sportske korektnosti, mada je bilo i nekoliko nesportskih ispada na pojednim utakmicama. Nadamo se da u novom prvenstvu bude što manje nesportskog ponašanja, a ukoliko ih bude, svi vinovcnici takvih ispada biće sankcionisani po slovu zakona Dusciplinskog pravilnika – reka je disciplinac Ivan Nikolić.
  Generalni sekretar Hadži Ivan Đorđević prisutne predstavnike obavestio je da će u najskorije vreme biti imenovani komesari za suđenje, odnosno takmičenje, od strane nadležnih fudbalskih organa,a da će se, u najskorije vreme na sasjtu FSRIS naći i Propozicije za takmičenje za 2021/2022.godinu.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare