GRADONAČELNIK PREDAO IGRALIŠTE NA KORIŠĆENJE

LESKOVAC

U naselju Obrada Lučića gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović predo je meštanima na korišćenje novosagrađeno dečje igralište.

Radove, u vrednosti od 2 miliona 936  hiljada dinara, izvelo je preduzeće „Kargoles“ iz Leskovca u veoma kratkom roku, od 10. juna do 10. jula. Stručni nadzor vršila je Direkcija za urbanizam i izgradnju grada. U sređivanju igrališta učestvovali su i sami stanovnici ovog naselja, oni su finansirali radove u vrednosti od 140.000 dinara, a ovim novcem nabavljeni su koševi, golovi, obeleženi su tereni, obezbeđena je rasveta, jelkice, uređena je ograda i komletni prostor.

“Imajući u vidu obrazovne i socijalne funkcije sporta, njegov značaj ne samo za fizički razvoj nego i promociju socijalnih vrednosti, kao što su timski duh, fer takmičenje, saradnja, cilj nam je da ovakvih objekta bude što više. Slične terene smo izgradili i u Brestovcu, Svircu, Rudaru, u dvorištima osnovnih škola „Trajko Stamenković“ i „Vasa Pelagić“. U narednom periodu tereni će biti sagrađeni u Draškovcu, mesnoj zajednici Južnomoravskih brigada, kod Anitubelkoroznog dispanzera, a u toku je izrada projekta za teren u Vlasu. Osim toga, biće raspisana javna nabavka za izgradnju platoa za kolektivne vežbe u okviru škole za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“, rekao je Goran Cvetanović i obećao meštanima da će lokalna samouprava učiniti sve da u narednom periodu uredi i puteve u ovom naselju.

“Zahvaljujem se gradonačelniku i ALER-u što su izašli u susret našim potrebama. Ovo naselje ima oko 350 domaćinstva i veliki broj dece. Najbliže igralište bilo je oko kilometar odavde. Ovo je jako značajna imvesticija za naselje” , rekla je Ivana Stojijlković Ranđelović iz saveta mesne zajednice i zahvalila se svim meštanima koji su 20 dana radili zajedno sa izvođačima radova na uređivanju dečjeg igrališta.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare