YOUTH BUILD IT PROGRAM

VRANJE, BUJANOVAC, PREŠEVO, NOVI PAZAR

Gradjanske inicijative saopstile su da je zbog velikog interesovanja, produžen  rok za prijavu za YOUTH BUILD IT program.

Zainteresovane kandidatkinje mogu poslati popunjen formular na konkurs@gradjanske.org do ponedeljka 13.jula, 2015. Formular za konkurs dostavljamo u prilogu.Program Youth Build IT je namenjen mladim ženama iz gradova Novog Pazara i Vranja i opština,  Bujanovac, Preševo,Sjenica, Tutin I Raška, i ima za cilj da im pomogne da se zaposle ili da pokrenu sopstveni posao, postanu aktivne u zajednici i doprinesu njenom razvoju.

Građanske Inicijative, uz podršku Ministarstva za omladinu i sport i Youth Build International sprovode ovaj program.

Namenjen stručnom osposobljavanju i osnaživanju mladih žena iz  gradova Novi Pazar i Vranje i opština Sjenica, Tutin, Raška,  Bujanovac, Preševo

Cilj ovog progama je stručno osposobljavanje 30 mladih žena (18 – 30 godina)  iz ovih opština da nađu ili pokrenu sopstveni posao, postanu aktivne u zajednici i  doprinesu njenom razvoju.

Program YouthBuild IT počinje u julu i traje do oktobra 2015. Obuhvata intenzivnu obuku  za izradu i održavanje veb sajtova, priliku za pronalaženje ili pokretanje sopstvenog posla i mogućnost ličnog doprinosa razvoju zajednice.

Obuka je besplatna, biće sprovedena u Novom Pazaru i Bujanovcu tokom 20 dana, a sprovodi je „Krojačeva škola“ iz Beograda. Kurs aktivizma sprovešće iskusni treneri Građanskih Inicijativa.

Na kraju Programa učesnice će dobiti sertifikate koje će moći da koriste prilikom pronalaženja posla ali i koji će svedočiti o njihovim kapacitetima da unaprede lokalnu zajednicu. Važno je napomenuti da će učesnice, koristeći znanje stečeno na ovom programu, značajno povećati šanse za zaposlenje ili pokretanje sopstvenog biznisa, jer ovaj program otvara mogućnost za široki dijapazon zanimanja, od kojih neke možete obavljati i od kuće, uz vrlo malo uloženih sredstava: dovoljan je računar i dobra internet konekcija.

Program se sastoji iz dve faze: prva obuhvata kurs za izradu veb sajtova kroz minimum 160 lekcija iz različitih oblasti IT-a. U drugoj fazi je predviđeno sticanje znanja i lokalnom razvoju, aktivizmu, EU integracijama i ulozi mladih u tim procesima, kao i temama relevantnim za ovu ciljnu grupu – ljudskih i manjinska prava, sa posebnim fokusom na prava žena.

U okviru Programa biće organizovane i studijske posete kompanijama koje se bave informacionim tehnologijama, kao i organizacijama koje podstiču građanski aktivizam i razvoj lokalne zajednice.

Zbog velikog interesovanja, produžen je rok za prijavu! Zainteresovane kandidatkinje mogu poslati popunjen formular na konkurs@gradjanske.org do ponedeljka 13.jula, 2015. Formular za konkurs dostavljamo u prilogu.

Program YouthBuild – Edukovani i aktivni mladi koji u Srbiji koji sprovode Građanske inicijative, razvijen je po uzoru na YouthBuild International program koji daje odlične rezultate u 15 zemalja širom sveta. Sa preko 30 godina iskustva, YouthBuild je pripremio preko 94 000 mladih ljudi da budu aktivni, angažovani i sami grade svoju zajednicu.YouthBuild program podržalo je Ministarstvo omladine i sporta, YouthBuild Interational.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare