Gradonačelnici Niša i Novog Sada o stranim investicijama

NIŠ-NOVI SAD

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa saradnicima posetio je Novi Sad gde se sastao sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem kako bi razgovarali o važnim temama iz nadležnosti lokalnih samouprava i razmenili iskustva iz oblasti kojima se bave.

Zaključili su da je najvažnije da se nastavi sa novim investricijama I otvaranju novih radnih mesta , šti utiče na prihod lokalnih samouprava.

Gradonačelnik Bulatović se zahvalio gradonačelniku Vučeviću na ukazanom gostoprimstvu istakavši da mu je zadovoljstvo što su predstavnici dve lokalne samouprave imali priliku da porazgovaraju o organizaciji rada i važnim pitanjima.

– Nama je važno da čujemo kako u Novom Sadu funkcionišu javno-komunalna preduzeća, posebno u zimskom periodu, ali prioritet su nam teme vezane za radne zone i stvaranje uslova za dolazak investitora, odnosno zapošljavanje građana – istakao je Bulatović, dodajući da su razgovarali o pitanjima organizacije jedinstvene uprave” I u tom smislu ćemo dati neka iskustvva koja mi već od 1. Januara počinjemo da stičemo”.

Bulatović je pozvao predstavnike Novog Sada da uzvrate posetu konstatujući da je glavni cilj saradnje i razgovora obezbeđivanje što boljih uslova za život građana kako bi se zapošljavali i stvarali porodice u našim gradovima, a ne u svetu.

– Dominiraju dve teme koje su zajedničke za dva grada , Novi Sad I Niš, , problemi sa kojima se susreću ova dva grada. Mi smo govorili o našim iskustvima vezanim za građevinsko zemljište, porez na imovinu, probleme iz komunalnog sektora, a gospodin Bulatović i njegovi saradnici izneli su pozitvne strane pojednostavljenja gradske uprave, odnosno prelaska na jedinstvenu gradsku upravu. Zaključili smo da je najvažnije da nastavimo sa podrškom novim investicijama, i otvaranju novih radnih mesta što direktno utiče na prihode lokalne samouprave. Govorili smo i o zajedničkom problemu vezanom za tužbe protiv Grada, zbog ujeda pasa i slično, i složili se da moramo nastaviti da insistiramo pred republičkim organima da se nedovoljno dobro definisana zakonska rešenja, na koja sa lokalnog nivoa ukazujemo, bolje regulišu, jer ti problemi pogađaju ceo sistem – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

U niškoj delagiciji bili su još i zamenik gradonačelnika Miloš Banđur i većnik Branislav Kačar.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare