Imenovan gradski pravobranilac i četiri zamenika

LESKOVAC

Na ovoj sednici Gradskog veća usvojen je predlog za razrešenje Roberta Tomića dužnosti gradskoj javnog pravobranioca,  kao i predlog za njegovo postavljenje za Gradskog pravobranioca grada Leskovca, u skladu sa ranije donetom odlukom

Razrešeni su, a potom postavljeni na mestima zamenika Gradskog pravobranioca Dragana Perunović, Jasmina Stevanović i Nenad Jović, dok je Bojan Conić, koji je ranije vršio funciju republičkog javnog prvobranioca, postavljen za četvrtog zamenika Gradskog javnog pravobranioca. Tako je Gradsko javno pravobranilašto dobilo četiri zamenika javnog pravobranioca, dok u ranijem periodu nije bio ni jedan, što je bilo neohodno zbog povećanja obima posla, kako je objasnio Robert Tomić.

U toku 2015. godine JKP „Komunalac“ je ostvario pozitivan finansijski rezultat u iznosu od 392.970 dinara. Nadzorni odbor preduzeća doneo je odluku da neraspoređenu dobit iz 2015. godine prenese na konto neraspoređena dobit iz ranijih godina, kaže se u Odluci o raspodeli dobiti JKP „Komunalac“, usvojenoj na ovoj sednici Gradskog veća.

Usvojen je i predlog o izmeni i dopuni Pravilnika o radu JKP „Vodovod“. Kako je objasnila direktorka ovog preduzeća Kosara Ilić, reč je o usklađivanju sa Zakonom o radu i posebnim kolektivnim ugovorom za javna preduzeća u komunalnoj delatnosti.

Osnovne izmene odnose se na prava radnika na solidarnu pomoć u slučaju bolesti, pravo na godišnji odmor u skladu sa nazivima obrazovanja koja su se sticala posle 2005. godine po Bolonji, po osnovu uslova rada kao i brige o deci. Novim Pravilnikom definisane su i promene u pogledu povećanja zarada od strane poslodavca, minulog rada, toplog obroka (koji se od 50 dinara po danu povećava na 250 dinara), definisano je da deca zaposlenih imaju pravo na poklon za vreme novogodišnjeg i božićnjeg praznika, dok onaj ko odlazi u penziju po novom Pravilnuku ima pravo na isplatu četiri zarade, u visini poslednjih, ili pak republičkog proseka, dok su ranije to bile dve zarade.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare