Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski učestvuje u radu Ekonomskog foruma zemalja Zapadnog Balkana

NIŠ

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski učestvuje u radu Ekonomskog foruma zemalja Zapadnog Balkana koji se održava u glavnom gradu Češke. Predstavnici Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije predstavljaju dostignuća u oblasti pametnih gradova. Delegacija Srbije učestvuje na Ekonomskom forumu u Pragu u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština. Poruke Ekonomskog foruma su značajne za zemlje regiona.

    U oblasti zelene i digitalne tranzicije, koje spajaju zemlje EU sa zemljama Zapadnog Balkana, realizuju se 24 investicije od 3,4 milijarde evra od kojih je polovina iz granta EU.

    Energija je glavna tema investicionog fonda EU i zemlje u regionu biće podržane sa milijardu i po evra za projekte u toj oblasti.

     Evropski zeleni plan će biti potpuno ostvaren u zemljama Zapadnog Balkana, jer one imaju i ogroman turistički potencijal.

      Na Ekonomskom forumu u Češkoj Republici istaknuta je i važnost agrobiznisa i investicija u digitalnu budućnost, kao i implementacija digitalne agende u zemljama Zapadnog Balkana.

      Delegacija Srbije koju čine predstavnici Kruševca, Užica, Leskovca, Kragujevca, Beograda, Valjeva, Vranja i Novog Pazara i Niša posetili su u Pragu Ambasadu Srbije u Češkoj.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare