Građani ponovo o svojim problemima sa rukovodstvom grada

NIŠ

Ponovo su građani Niša imali priliku da sa čelnicima gradske vlasti  razgovaraju o svojim problema, a ni ovog puta nisu izostale komunalne teme. Na prijemu građana u Gradskoj kući  pojavilo se oko 60 Nišlija koji su u prethodnom periodu zatražili prijem, a osnovni pronlemi sa kojima se oni sreću i dalje su infrastrukturne prirode, vodovod i kanalizacije, izgrdanja i asfaltiranje ulica, uređenje međublokovskog prostora. Sa građanima je o problemima razgovora gradonačelnica Niša Dragana Sotiovski ali su tu bili i gradski većnici koji građanima daju odgovore i predlažu moguća rešenja iz svojih resora. Oni ostaju u vezi sa građanima koji su im se obratili za pomoć kako bi se uverili da je problem do kraja rešen. Prema rečima Vladislave Ivković, pomoćnice gradonačelnice Niša, na njihovo veliko zadovoljstvo ima i onih građana koji na prijem dolaze sa idejama kako bi grad u kome žive postao još uređeniji i lepši.

                         „ Prijem građana u Gradskoj kući postao je redovna praksa gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i njenog kabineta, a problemi sugrđana su različiti, od problema uređenja međublokovskog prostora, uvođenja vode, kanalizacije, asfaltiranja ulica. Uglavnom je u pitanju infrastruktura i problemi koja se javljaju na svakom prijemu građana, ali je  važno reći da mnogi  od tih problema mogu da se reše i na samom prijemu. Tu su većnici  koji daju odgovore i predlažu rešenja iz svojih resora. Oni i ostaju na vezi sa sugrađanima kako bi problemi do kraja bili rešeni“, kaže Vladislava Ivković.

                        Ona dodaje da se prijemom i razgovorom ne završava saradnja sa građanima koji su zatražili pomoć od Grada.

                       „ Sa svakog prijema  građana prave se izveštaji o tome šta je urađeno ili se, ukoliko je problem koji zahteva neko dugoročno rešenje kao što je izrada projektne dokumentacije i samo  izvođenje radova, prati  realizacija tog projekta. Ukoliko se problem rešava po fazama građani dobijaju povratnu informaciju o tome do koje faze radova se stiglo. Tako mogu da prate zajedno sa nama kako napreduje rešenje problema koji su oni prijavili“, dodaje Vladislava Ivković.

                       Među Nišlijama koji su zatražili ponoć od Grada su i članovi Udruženja penzionera samostalnih delatnosti. Oni imaju problem sa prostorom gde bi se sastajali, a na njihovo veliko zadovoljstvo problem je rešen već na samom prijemu.

                       „Pre pet godina smo  iseljeni iz Zanatskog doma gde su se nalazile naše prostorije. Razgovarali smo sa gradonačelnicom da li možemo od Grada da dobijemo prostorije  koje bismo  koristili. Udruženje ima oko 1000 članova i sada se okupljamo od slučaja do slučaja. Prostorije bi nam puno značile jer je to mesto gde bi smo kao penzioneri mogli da se okupimo, družimo i obavljamo redovne aktivnosti Udruženja“, kaže Dragan Borisov iz ovog Udruženja.

                       I problem je rešen. Već tokom razgovora sa gradonačelnicom  Udruženju su ponuđene prostorije u Rengenovoj ulici.

                      Problemi sugrađana su nešto sa čim se Grad svakodnevno suočava, ali ima i onih sugrađana  koji dolaze sa predlozima kako bi grad bio bolji, čistiji i uređeniji.

                      „Predlizi se uglavnom odnose na postavljanje spomenika, uređenje novih parkovskih površina, uređenje dečijih igrališta. To je nešto što najviše i utiče na to da Grad bude lepši i uređeniji“, zaključuje Ivković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare