Gradiće se zelena pijaca i na Somborskom bulevaru

   NIŠ

      U toku je izrada tehnička dokumentacija za izmeštanje kvantaške pijace preko puta KPD-oma. Planska dokumenta su već doneta. Radimo i na uređenju i pripremi dokumentacije vezane za kvantaš, kazala je pomoćnica gradonačelnice Niša Vladislava Ivković nakon održane sednice Gradskog veća i najvila nove aktivnosti JKP „Tržnica“ na započinjanju izgrdanje zelene pijace na Somborskom bulevaru.

    „ Tržnica“ radi i na izgradnji još  nekoliko pijaca na teritoriji grada  od kojih će jedna biti na Somborskom bulevara koju su zahtevali građani, a „Tržnica“ prati zahteve sugrađana i želimo da im pijačna usluga budu što bliža. Zelena pijaca u ovom delu grada nalazila bi se na potezu kod ulice Vase Pelagića i infrastruktura se već priprema. To je jedna od prioritetnih aktivnosti „Tržnice“, naglasila je Ivković.

    Ona je dodala i da je  na sednici Veća usvojen Pravilnik o sistematizaciji JKP „Tržnica“. 

    „ Direktor preduzeća doneo je Pravilnik i uputio ga Gradskom veću na razmatranje u cilju same racionalizacije postojeće i u okviru toga predvideo drugačiju grupaciju po sektorima, a naročito je došlo do povećanja broja izvršilaca u sektoru  za održavanje higijene. Gradsko veće uvek podržava racionalizaciju svakog preduzeća na ovaj način ukoliko  to za konačni cilj ima podizanje efikasnosti rada preduzeća“, kazala je Ivković.

     Odgovarajući na pitanja novinara, ona je istakla da su svi prodavci sa buvlje pijace kod Tvrđave sada na OTC-u, a da je na tom potezu ostala samo autopijaca i prodavci auto delova.

    „ Svi prodavci  sa buvljaka kod Tvrđave prešli su na prostor OTC-a. Direktora „Tržnice“ zamolili smo da se prostor OTC izdaje ne sa dnevnim, već sa mesečnim zakupom radi sigurnosti prodavaca i to za sada funkcioniše. Ono što je bio zahtev svih onih koji se bave prodajom te vrste  robe je da svi budu stacionirani na jednom mestu, a ne da to bude više lokacija, i to smo kao grad ispoštovali“, zaključila je Vladislava Ivković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare