Grad Vranje na petom mestu po bezgotovinskom plaćanju

VRANJE

U nagradnoj igri u kojoj su pokazali spremnost da modernizuju svoje šalter sale i uvedu uslugu bezgotovinskog plaćanja za građane i privredu, Vranje je osvojilo peto mesto među 60 gradova i opština u Srbiji.

Pobednici su izabrani prema broju ostvarenih plaćanja karticom na šalteru lokalne samouprave u odnosu na broj stanovnika, u periodu od 1. jula do 31. decembra 2019. godine.

U ime grada Vranja nagradu je primio načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović na svečanosti koja je, u četvrtak, održana u Narodnoj skupštini u Beogradu, povodom završetka projekta „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“.

„Cilj projekta bio je razvijanje kulture bezgotovinskog plaćanja, građenje efikasne i transparentne javne uprave i pružanje građanima mogućnost da sve poslove oko pribavljanja dokumenata i plaćanja taksi i naknada završe na šalteru institucije, bez odlaska u poštu ili banku. Naša lokalna samouprava uradila je mnogo toga kako bi građanima približila sve pogodnosti koje dobijaju na ovaj način. Nastupima u lokalnim medijima, štampanjem brošura, ličnim kontaktima sa strankama, uspeli smo da dopremo do svesti građana i polako stvaramo nove navike“, izjavio je načelnik Aritonović.

Nagrada za Grad Vranje je internet prezentacija „U službi građana“, po ugledu na sajt Vlade Srbije.

Aritonović se zahvalio na saradnji svim građanima koji su se do sada odlučili za bezgotovinsko plaćanje javnih usluga na šalterima u Uslužnom centru Gradske uprave.

On je je ujedno pozvao sve da prilikom plaćanja javnih usluga na šalterima Gradske uprave nastave da koriste platne kartice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare