Gradski parlament doneo odluku o dodeli priznanja povodoom Dana grada

VRANJE

Na današnjoj sednici Skupštine grada Vranja usvojena je Odluka o dodeli javnih priznanja u 2020. godini za Dan grada, 31. januar.

Specijalno javno priznanje „31.januar“ dodeljeno je predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, za doprinos u razvoju umetničkog stvaralaštva i pomoći u izgradnji nove zgrade vranjskog Pozorišta, u vidu diplome i novčanog iznosa od 100.000 dinara. Dobitnici Javnog priznanja „31. januar“ u vidu diploma su Humanitarno udruženje „Koce zauvek“ iz Vranja, za doprinos u društvenom i humanitarnom radu, KK „Panteri“ iz Vranja, za razvoj i unapređenje sporta u gradu, i Umetnički ansambl „Stanislav Binički“, za doprinos razvoju kulturnog stvaralaštva.

Dobitnici Javnog priznanja „31. januar“ koje se sastoji od diplome i novčaniog iznosa od 50.000 dinara su Goran Spasić, policijski službenik PU Vranje, za izuzetne rezultate u oblasti zaštite i bezbednosti građana, Ivana Vučković, profesor razredne nastave, za izuzetne rezultate u vaspitno-obrazovnoj oblasti i Slobodan Mitrović, prvi kustos pedagog u Muzej kući Bore Stankovića, za doprinos u očuvanju i zaštiti kulturnih dobara i razvoja i unapređenje kulture grada.

Sednica lokalnog parlamenta je počela potvrdom mandata odborniku Draganu Đorđeviću, ekonomisti u industriji, iz sela Bresnica sa izborne liste „Zajedno za Vranje-Socijalistička partija Srbije-Ivica Dačič“.

On je imenovan umesto Veneta Zdravkovića, iz redova SPS, koji je vratio odbornički mandat.

Gradski odbornici razrešili su sa funkcije Dragana Mihajlovića, zamenika gradskog pravobranioca.

Razrešili su i člana Komisije za mandatno-imunitetska i administativna pitanja Dejana Mandića i za novog člana imenovali Darka Filipovića.

Na sednici su usvojeni i Predlog odluke o utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno Gradskoj opštini Vranjska Banja u 2020. godini, Predlog odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije Privredno-radne zone „Bunuševac proširenje“ u Vranju i Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o manjim montažnim objektima privremenog karaktera na teritoriji grada Vranja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare