GRAD SUFINANSIRA MEDIJSKE PROJEKTE

LESKOVAC

 

Grad će sufinansirati projekte 10 medijskih kuća iznosom od 10 miliona dinara. Nakon sprovedenog javnog konkursa i odluke nezavisne komisije, vlasnici medija potpisali su ugovore sa gradonačelnikom.

Najnoviji broj Nove Naše reči piše o nastavku realizacije projekta uređenja fasada u gradu, o asfaltiranju ulica i drugim radovima na uređenju infrastrukutre koji su u toku.

Oko 300 poljoprivrednih proizvođača prijavilo se za subvencije za meru investicije u fizičkim sredstvima poljoprivrednih gazdinstava. Para ima, ali nema dovoljno zahteva, kaže za Novu Našu reč predsednica Fonda za razvoj poljoprivrede Vesna Nikolić.

Opširnije o tome šta predviđa projekat „Revitalizacija okruglog paviljona u Leskovcu“, koju je nedavno javnosti prezentovala grupa stručnjaka, možete pročitati u Novonj Našoj reči.

Multietnički Radio Medveđa, jedini mediji u ovoj opštini, uskoro bi mogao da prestane da postoji jer nije bilo zainteresovanih kupaca, piše Nova Naša reč, i prenosi šta o tome kažu urednici programa na srpskom i albanskom jeziku.

Na teritoriji Jablaničkog okruga počeli su da se izvode javni radovi, na kojima je angažovano oko 170 lica. Zbog velikog interesovanja raspisan je sredinom septembra konkurs, tako da će do kraja ove godine započeti još jedan krug javnih radova, piše Nova Naša reč.

Za Novu Našu reč govori glumac, režiser, producent, pisac lazar Ristovski, koji predstavlja svoju knjigu „Jedinsvene priče“, ali i govori o stanju srpske kinematografije.

Nova Naša reč donosi reportažu iz Lokošnice za desete jubilarne paprikijade, a poljoprivrednicima je posvećen i tekst o agrotehničkim uslovima gajenja krompira i oštećenjima ovog povrća.

Deveti festival književnosti Ting Tank Tovn održava se i ove godine bez podrške lokalne samouprave, ali uz pomoć Ministarstva kulture. Nova Naša reč piše o tome da li je  ministar odbrane Gašić ispunio svoje obećanje i pomogao vojnom osiguraniku Nenadu Vranjancu, kao i i ličnoj zbirci etno predmeta koju je sakupio i stalno je obogaćuje mladi Leskovčanin Nikola Milović.

Iz oblasti posrta Nova Naša reč predstavlja vaterpolo klub leskovac.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare