FRANCUZI DOŠLI DA PROVERE

LESKOVAC

Šest meseci nakon što je gradonačelnik Leskovca sa saradnicima posetio francuski grad La Roše, usledila je uzvratna poseta predstavnika ovog grada Leskovcu, pomoćnice gradonačelnika Natalije Segen, zadužene za razvoj evropskih i međunarodnih odnosa, i direktorke međunarodonih poslova grada Helene Krepo, dok je gradonačelnik Luk Boar u Leskovac došao jedan dan kasnije.

Prilikom martovske posete La Rošeu, Cvetanović je rukovodstvo ovoga grada upoznao sa potencijalima Leskovca, pre svega u oblasti poljoprivrede.

„Tada je bilo reči o Zelenoj zoni i o značaju ovog projekta za razvoj poljoprivrede, kako bi lakše i brže organizovali distribuciju poljoprivrednih proizvoda. To je glavni razlog ove ubrzane uzvratne posete, kako staviti Zelenu zonu u funkciju. Za EU i Francusku proizvodnja kvalitetne i ekološki zdrave hrane, koja dolazi sa nezagađenih podneblja, je jedan od prioriteta, rekao je Goran Cvetanović.

„U Leskovac smo došli kako bismo se lično uverili u sve ono što je gradonačelnik Leskovca predstavio nama prilikom posete našem gradu. Leskovački region je poljoprivredni kraj, kod nas se narod takođe bavi malo intenzivnijom poljoprivredom, vezanom za proizvodnju žitarica. Cilj ove posete je u vidu prethodnice, osmotrimo, razmotrimo, prikupimo obaveštenja koja će kasnije biti referisana ljudima iz oblasti i sfera koje su interesantne za privrednike i vaš grad. Jedan segment razgovora biće vezan za proizvodnju jagode u ovom kraju, za kojom u Francuskoj postoji veliko interesovanje, rekla je Natalija Segen.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare