Voćari na jugu Srbije nezadovojni

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SURDULICA-VLADIČIN HAN-LESKOVAC

Voćari sa područja opština Surdulica,Vladičin Han i Leskovac upozorili su nadležne inspekcijske organe da otkupljivači roda maline i višnje prilikom preuzimanja voća ne izdaju blokove sa naznačenom količinom i cenom voća koju treba da plate.

    Ovo se navodi u saopštenju za javnost dostavljenom  medijima u Vranju.

U sve hladnjače na području Pčinjskog okruga, Ministarstvo trgovine je uputilo nadležne inspekcije sa zadatkom da se utvrdi dali ima nepravilnosti u radu hladnjačara.

„Cilj svih proizvođača malina i višanja, nije zatvaranje otkupnih mesta i hladnjača, jer time nanosimo štetu ne samo sebi, već i hladnjačarima i na kraju budžetu Republike Srbije“, stoji u saopštenju Udruženja voćara Surdulice.

Dalje se navodi da su u komunikaciji sa nadležnim organima dobili informaciju na kojoj su i sami insistirali, da se otkupljivači i hladnjačari koji pokazuju nepravilnost u radu, prvo opomenu, a kasnije sankcionišu.

„Upravo u razgovoru sa nadležnim organima, obavešteni smo da zbog neizdavanja blokova, nadležni organi ne mogu da iskontrolišu količine i cene otkupljenih višanja i malina, tako da postoji sumnja da ima nepravilnisti kod krajnjeg obračuna poreza“, kaže se u saopštenju voćara juga Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare