Grad pomaže bezbednost Centra za socijalni rad

NIŠ

Grad Niš će u svakom pogledu pomagati Centar za socijalni rad „Sveti Sava“ u Nišu, kako u materijalnom tako i u kadrovskom pogledu,   rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović  koji je sa i gradskom većnicom Tijanom  Đorđević Ilić posetio ovu ustanovu.

U prostorijama centra održan je interaktivni sastanak gradonačelnika sa zaposlenima  na kome se razgovarao o boljoj organizaciji rada, bezbednost korisnika i zaposlenih ali i o drugim temama.

Suština je, kako je zaključeno, u preventivnom delovanju što podrazumeva i kadrovsku i materijalnu podršku. Preventivni programi rada sa počiniocima i zapošljavanje novih stručnih kadrova neophodni su preduslovi za normalno obavljanje poslova i zaštitu porodica, rekli su zapošljeni u ovoj ustanovi.

Gradonačelnik je obećao pomoć.

„Imaće finansijsku pomoć grada za sve što im je potrebmo, ali ne samo finansijsku već za sve ono što im je potrebno. Čak i za uvođenje novih programa koji za posledicu treba da imaju bolje rezultate u radu sa korisnicima Centra za socijalni rad“ rekao je gradonačelnik Darko Bulatović koji je dodao:

„Radićemo na tome da se smanji broj korisnika Centra za socijalni rad i da se radnim angažovanjem ova lica uključe u društveni život. Da kroz naše programe i našu podršku dobijaju posao a ne samo socijalna pomoć“.

Centar je nedavno podigao nivo  bezbednosti na viši nivo, pa je na ulasku u zgradu instalirana barijera detektor metala, a radnici obezbeđenja sada su uniformisani sa vidno istaknutim obeležijima.

Posle nemilih događaja u sličnim ustanovama u Srbiji u centru za socijalni rad u Nišu obezbeđenje je pored bolje tehničke opremljenosti sada prisutno i na svakom od spratova zgrade u kojoj se nalazi ovaj centar.

„ Iz  kontigenta radnog angažovanja obezbedili smo obezbeđenje za svaki sprat Centra za socijalni rad. Uz podršku i pomoć grada su napravljena sigurnosna detektorska vrata tako da je to jedan veliki iskorak ka bezbednostine samo radnika nego i korisnika socijalne zaštite“ rekao je direktor Centra za socijalni rad Zoran.

U cilju bolje zaštite sada je obavezno prisustvo uniformisanog lica na susretima nasilnika sa porodicom koje se organizuje subotom od osam do 14 sati.

Ova ustanova pruža 56 vrlo kompleksnih oblika socijalne zaštite svojim korisnicima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare