Grad platio “Toplani” više od 28 miliona za grejanje škola i više od 26 miliona za nabavku kotla

LESKOVAC

Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćena suma od 28.412.787 dinara na ime usluga JKP Toplana i to: 1.765.389 dinara na ime usluga Toplane prema osnovnom i srednjem obrazovanju i za nabavku kotla u vrednosti od 26.647.398 dinara, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

U saopštenju se navodi da je grad Leskovac konkurisao kod Ministarstva zaštite životne sredine na osnovu konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje projekta nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacija kotlarnice za nabavku gasnog kotla i ekonomajzera. Ukupna vrednost kotla sa ekonomajzerom iznosi 26.647.398 dinara. Ministarstvo u realizaciji projekta učestvuje sa 18 miliona dinara, sumom koja je iz republičkog budžeta uplaćena u budžet grada. Taj novac je danas sa preostalim iznosom od 8.647.398 dinara sa kojim grad učestvuje u projektu, isplaćen proizvođaču kotla Viessman.

Cilj ovog projekta jeste zaštita i očuvanje životne sredine, jer se smanjuje kapacitet korišćenja kotla na ugalj, a naročito je važno u ovom periodu energetske krize jer se stvara mogućnost za alternativno korišćenje energenata”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Neka
Neka
1 godina pre

Tekst i naslov?!! Dva smo sveta različita.