“Čep za hendikep” i na gradskom trgu

LESKOVAC

Na gradskom trgu u Leskovcu danas je postavljena još jedna metalna konstrukcija koju je izradilo JKP “Grdelica” i to na centralnom gradskom trgu kako bi što više građana Leskovca dobilo priliku da uzme učešće u ovoj akciji koja pored humanosti promoviše razvoj ekološke svesti i reciklažu, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

“Jedan običan plastični čep težak je nešto više od jednog grama, a za jedna nova invalidska kolica potrebno je sakupiti približno pet tona čepova, tako da je važno da se što više ljudi pridruži akciji. Pozivamo naše sugrađane da učine dobro delo i pomognu poboljšanju načina života osoba sa invaliditetim, ali i doprinesu očuvanju životne sredine”, navodi se u saopštenju.

Grad Leskovac nekoliko godina unazad učestvuje u humanitarnoj akciji „Čep za hendikep“ koja podrazumeva sakupljanje plastičnih čepova sa pet-ambalaže i njihovu dalju distribuciju kako bi se obezbedio novac za nabavku ortopedskih pomagala namenjenih osobama sa invaliditetom, dodaje se u saopštenju.

Na portirnici zgrade Opštine, na ulazu u Osmospratnicu, na ulazu u Narodnu biblioteku „Radoje Domanović“ se nalaze metalne konstrukcije u obliku srca predviđene za odlaganje plastičnih čepova.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Bobe
Bobe
1 godina pre

Najzad da vidimo neku vajdu i od trga 😉