Grad planira izgradnju novog vrtića u opštini Pantelej

NIŠ

       Grad Niš je planirao izgradnju vrtića u novom naselju u Gradskoj opštini Pantelej, javna nabavka je raspisana i čeka se izvođač radova, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Inače, u ovom delu grada, na teritoriji GO Pantelej, izgrađeno je dosta novih stambenih objekata, broj stanovnika raste, pa i broj dece i nedostatak vrtića se itekako oseća.

     „Osim u Gradskoj opštini Pantelej, novi vrtić planiramo i u Trupalu, na zahtev građana, čekaju se lokacijski uslovi, uskoro će krenuti i rekonstrukcija nekadašnje Mesne zajednice Božidar Adžije koja će biti pretvorena u vrtić“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

      Dodala je da će još jedna zgrada u Nišu koja nije u upotrebi biti pretvorena u vrtić.

     „Zgrada koja je blizu Čaira, odnosno samog bazena, Medikoterapija, verovatno će biti rekonstruisana i pretvorena u vrtić. Zgrada je nova, jedno lepo zdanje koje godinama stoji zapušteno i nema razloga da to ne bude vrtić za jedno 400 do 500 deteta. Novim vrtićima ćemo, nadam se, brojku od 500 do 600 deteta koja trenutno čekaju svoje mesto u vrtiću uspeti da smanjimo i svedemo listu čekanja na nulu“, najavila je Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare