„Srbijavode“ odbile zahtev Grada za rekonstrukciju Vrežinskog mosta

NIŠ

                     „Srbijavode“ su odbile zahtev Grada Niša za rekonstrukciju Vrežinskog mosta, koji već godinama ne koristi, jer predstavlja opasnost za građane. I pored toga što je saobraćaj zabranjen, most koriste biciklisti i motociklisti, bez obzira na opasnost koja im preti. Iz „Srbijavode“ su izričiti kada se radi o ovom mostu i zahtevaju da bude srušen.

                   „ Kada se radi o Vrežinskom mostu, razgovarali smo i sa “Srbija vodama”  i najnovija informacija je da su nas odbili kada se radi o njegovoj rekonstrukciji. Oni traže da se most, ipak, sruši. Slažu se sa tim da, ako smo u mogućnosti, radimo novi most. Sa Građevinsko-arhitektonskim fakultetom smo razgovarali, kada se izmesti celokupna infrastrukturna mreža koja ide ispod mosta, da ga rekonstruišemo tako što ćemo da ga podignemo i napravimo veću propusnu  moć, ali Srbija vode su izričite u tome da most mora da se ruši. Verovatno ćemo morati da uđemo u projektovanje novog mosta na tom istom mestu jer to želimo da uradimo“, istakla je Sotirovski.

             Ona je dodala da je Grad spreman  da još jednom razgovara sa Srbija vodama  o sudbini ovog mosta.

                  „Želimo da im objasnimo da je Gradu jako važno da taj most tu postoji  i da će nas manje koštati rekonstrukcija ovog mosta od izgradnje novog, jer planiramo da radimo i druge mostove. Videćemo kuda će nas odvesti novi razgovori, ali građanima ćemo izaći u susret u svakom slučaju“, kaže Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare