Grad Niš i program “Zajednice zajedno” podržali izradu mašine za reciklažu

NIŠ

 

U okviru programa društvene odgovornosti kompanije NIS „Zajednici zajedno“, koji se već punih sedam godina sprovodi uz podršku grada Niša, Visoka tehnička škola strukovnih studija i Omladinski klub Palilula realizovali su projekat izrade prese za reciklažu limenki i plastičnih flaša, koji je, za sada, jedinstven ne samo u Srbiji već i u Evropi i s pravom može da se kaže da se radi o inovaciji u oblasti reciklaže i zaštite životne sredine za 21. vek.

„Grad je prepoznao značaj predloženog rešenja za rešavanje problema prikupljanja otpada, zbog čega smo i izabrali ovaj projekat kao jedan od onih koji su bili podržani kroz Konkurs „Zajednici zajedno“ u 2016. godini. Obzirom na uslove koje treba da ispunimo za pristupanje EU smatrali smo da je neophodno podići svest ljudi o značaju prikupljanja otpada na pravilan način kao i o značaju reciklaže, a predloženo rešenje omogućava upravo napredak u tom segmentu. Sa druge strane, ovaj projekat je značajan i u kontestu podrške grada mladima, obzirom na to da je studentima Visoke tehničke škole omogućio da ono što su naučili na fakultetu primene i u praksi, što će im, svakako, biti jako bitno u budućnosti, prilikom zapošljavanja“, rekao je član Gradskog veća resorno zadužen za omladinu i sport Branislav Kačar.

NIS je 2009. godine započeo program “Zajednici zajedno”, koji je iz godine u godinu unapređivan. Ovaj program podrazumeva saradnju sa opštinama i gradovima u kojima kompanija NIS a. d. posluje, sa ciljem da se tim lokalnim zajednicama unapredi kvalitet života, u duhu korporativne društvene odgovornosti i potrebe za povezivanjem lokalne zajednice i značajnih privrednih subjekata.

Za sedam godina, koliko se ovaj korporativni program uz podršku Grada realizuje u Nišu, u projekte niških udruženja i insitutucija uloženo je 70 miliona dinara, a od kada se sredstva raspodeljuju putem Javnog konkursa “Zajednici zajedno”, kroz program je podržano preko 50 projekata. U 2016. godini, na osnovu rezultata Konkursa podržano je sedam projekata, a svi ovi projekti, svaki na svoj specifičan način, doprineli su kvalitetu života u lokalnoj zajednici, kaže se u saopštenju Gradske uprave

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare