Grad Niš od poreza na imovinu inkasirao vuše 1,3 milijarde dinara

NIŠ

Grad Niš je od poreza na imovinu inkasirao je prošle godine više od 1,3 milijarde dinara, što je za 50 miliona više u odnosu na prethodnu godinu, kazala je načelnica niške Gradske uprave za finansije Nina Ilić.

“Zadovoljni smo visinom naplaćenog poreza, s obzirom na celokupnu situaciju koja nas je ove godine zadesila i na otežane uslove poslovanja”, rekla je Ilić.

                             Prema njenim rečima, prošle godine nije bilo povećanja poreskih stopa, a rast prihoda od poreza je ostvaren zahvaljujući povećanju površine stambenog i poslovnog prostora koji se oporezuje.

                           “Mukotrpnim radom na terenu uspeli smo da povećamo obuhvat prostora koji se oporezuje za preko million kvadrata. Uradili smo to u okviru projekta koji smo realizovali zajedno sa Stalnom konferencijom gradova i opština”, istakla je Ilić.

                           Kazala je da će Sekretarijat za lokalnu poresku administraciju i ove godine raditi na uvećanju “kvadrata” koji se oporezuju, ali ne obilaskom terena, već uz pomoć podataka koji postoje u bazi Sekretarijata i podataka koji stižu od javnih beležnika.

                           Ona je podsetila da su javni beležnici obavezni da sve ono što overe – kupoprodajne ugovore, nasledna rešenja, ugovore o poklonu, dostave Sekretarijatu za lokalnu presku administraciju na dalju nadležnost.

                          “Gradjani koji su stekli nekretnine pre 1. januara ove godine, mogu da te promene imovnog stanja dostave Sekretarijatu mejlom, poštom ili u gradskom Uslužnom centru u ulici Nikole Pašića”, izjavila je Ilić.

                            Prema njenim rečima, Sekretarijat za lokalnu poresku administraciju će i ove godine poslati odredjeni broj opomena za plaćanje, ali to neće biti veliki broj, s obzirom na otežane uslove  plaćanja usled epidemije.

                           Ilić je dodala da će gradjanima biti odobreno i odloženo plaćanje poreza na imovinu, kako bi lakše izmirili svoja dugovanja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare