Grad Leskovac nastavlja saradnju sa HELP-om

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i Vojkan Milovanović, šef HELP kancelarije u Nišu, potpisali su ugovor za realizaciju projekta „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“. Program daje prednost socijalnoj kategoriji i fokusiran je na zapošljavanje lokalnog ugroženog stanovništva sa posebnim akcentom na grupe u povećanom riziku od socijalne isključenosti. Cilj projekta je da se smanji siromaštvo, kao i da se doprinese socijalnoj inkluziji i ekonomskom osnaživanju.

Gradonačelnik Cvetanović je tom prilikom rekao da Grad Leskovac i oganizacija HELP ulaze u još jednu godinu uspešne dugogodišnje saradnje tokom koje je kroz razne projekte podržano 376 malih biznisa, a vrednost donirane opreme je oko 1,2 miliona evra.

„Na teritoriji našeg grada ovaj projekat će se sprovoditi u dve faze. Tokom prve koja traje do kraja juna 2023. godine biće podržana najmanje 22 biznisa. U drugoj fazi, čiji je period implementacije od 1.7.2023. do 30.6.2024. biće podržano najmanje 12 biznisa. Druga faza podrazumeva i realizaciju obuke za 14 polaznika radne prakse i za polaznike koji će nakon kraće prakse sa poslodavcem zaključiti ugovor o radu na najmanje 12 meseci uz donaciju poslodavcu u vidu opreme. Vrednost projekta, koji finansira švedska Vlada preko švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju „SIDA“, iznosi oko 148.000 evra, od kojih učešće Grada iznosi 47.200 evra.“

Vojkan Milovanović, šef HELP kancelarije u Nišu, pojasnio je da je za sve one koji su zainteresovani da konkurišu organizovane prezentacije o ovom projektu

„U Centru za stručno usavršavanje 12.10. i 21.10. u 11 časova mogu da dođu svi zainteresovani kako bi bliže informisali. Ciljna grupa su osobe koje su pod rizikom socijalne ugroženosti, žene imaju prednost, mladi, osobe koje su dugoročno nezaposlene, porodice koje žive u ruralnim oblastima, višečlane porodice i pripadnici manjinskih zajednica.”

Odabir korisnika će vršiti organizacija HELP uz konsultaciju nadležnih za ovu oblast u lokalnoj samoupravi grada Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare