Grad Leskovac i HELP uručili još 22 ugovora za zapošljavanje

LESKOVAC

Zahvaljujući saradnji nemačke nevladine organizacije HELP i Grada Leskovca na projektu „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“ uručeno je 22 ugovora krajnjim korisnicima u Svečanoj sali sedišta grada. Ovaj projekat finansira švedska vlada preko Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju „SIDA“. Ukupna vrednost projekta, koji se sprovodi kroz dve faze, iznosi oko 148.000 evra, od čega je učešće Grada Leskovca 42.738 evra. Novu opremu u vrednosti od 2000 evra dobiće 20 korisnika, dok će dva korisnika dobiti opremu u iznosu od 3.600 evra. Kroz ovaj projekat će posao započeti ili unaprediti 13 žena i 9 muškaraca, a biće podržane 22 delatnosti – šest zanatskih, devet uslužnih i sedam poljoprivrednih.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da gard Leskovac učešćem u ovom projektu potvrđuje dobru saradnju sa organizacijama sa kojima deli istu viziju i misiju, a to je okruženje koje nudi jednake šanse za sve, nikoga ne marginalizuje, brine se o svim kategorijama stanovništva.

„Svaka novozaposlena i ekonomski osnažena osoba u našem gradu je veliki uspeh za sve nas i cilj ka kome svakodnevno idemo. Zato se predstavnicima organizacije HELP zahvaljujem i na ovom i na svim budućim projektima koje ćemo zajednički sprovoditi. Realizacija druge faze projekta počeće u drugoj polovini godine, kada će biti podržano još najmanje 12 biznisa. Druga faza podrazumeva i obuku za 14 polaznika radne prakse, a sedam polaznika će nakon prakse sa poslodavcem zaključiti ugovor o radu na najmanje 12 meseci, uz donaciju poslodavcu u vidu opreme.“

Milka Đurđević, koordinaator projekta, poručila je korisnicima da će HELP biti uz njih i na raspolaganju još najmanje naredne dve godine.

„Pružićemo vam svu vrstu podrške i pozivam vas da se javite našim kolegama u Nišu za bilo koju vrstu podrške i prevazilaženje bilo kakvih poteškoća na koje naiđete. Nakon zaključenja ovog ugovora biće organizovana kratka preduzetnička obuka i HELP će nastaviti sa nabavkom opreme koju ste vi definisali sa našim kolegama i nakon toga ćete biti u mogućnosti da registrujete svoje biznise i započnete posao“.

U ime korisnika sredstava najpre se zahvalila Sanja Momirović iz Brestovca koja već desetak godina radi kao autolimar i farbar.

„Zahvaljujući ovim sredstvima moći ću da registrujem svoju firmu i nabavim opremu kako bih nastavila da poslujem.“

Dvadesetdvogodišnji Stefan Đorđević iz Gornjeg Bunibroda je rekao da je pre dve godine otišao u Francusku da radi, ali i da se vratio.

„Nisam očekivao nikakvu pomoć za pokretanje posla i bio sam spreman da sve uradim sam. Sama činjenica što je neko prepoznao moj trud mi neverovatno znači i zahvalan sam svima koji su učestvovali u ovom projektu.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare