Organizovan prijem za ragbiste

LESKOVAC

U Svečanoj sali grada Leskovca upriličen je prijem za predstavnike ragbija i to predsednika leskovačkog Ragbi kluba „Morava Gepardi“ Miloša Stamenkovića, direktora za Južnu i Istočnu Evropu Evropske ragbi federacije Jovana Vujoševića, Vladana Kikanovića, generalnog sekretara Ragbi 13 federacije Srbije i Dina Krukšenksa, ragbiste iz Australije.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da ovaj sport za naše podneblje možda i nije tako popularan, ali je vrlo zanimljiv.

„Leskovac je grad u kome ragbi postoji već 18 godina kroz rad Omladinskog ragbi kluba „Morava Gepardi“, a Grad Leskovac je ove godine za njegovo funkcionisanje opredelio 450.000 dinara. Zahvaljujući velikom trudu i posvećenosti predsednika kluba, ali i podršci grada, naši mladi ragbisti imaju sve potrebne uslove da se potpuno besplatno bave ovim sportom, putuju na takmičenja i postižu uspehe. Možemo se pohvaliti da trenutno imamo vrlo uspešan podmladak i najbolje kadete u državi.“

Direktor za Južnu i Istočnu Evropu Evropske ragbi federacije, Jovan Vujošević, kaže da ovaj klub, koji postiže izuzetne rezultate, ponajviše u mlađim kategorijama, to uspeva najviše zahvaljujući podršci Grada i dobroj sportskoj infrastrukturi, budući da može da koristi teren sa veštačkom travom. On je najavio i mogućnost da se u Leskovcu u oktobru odigra utakmica evropskog ragbi šampionata, gde bi reprezentacija Srbije bila domaćin Engleskoj ili Francuskoj.

Miloš Stamenković, predsednik kluba „Morava Gepardi“ ističe da je rad na sebi najvažniji u bilo kojoj sferi, pa tako i u sportu.

„Najbitnija stvar je raditi sa omladinom i njihovoj kulturi kroz sport. Sport i umetnost su divne stvari, ali ne treba da budu same sebi cilj. Moramo imati ljubav, obrazovanje i svestranost, a kroz sport i umetnost ćemo lakše doći do toga. Socijalizovaćemo se i bićemo humaniji. Što se samog kluba tiče, imamo savršenu komunikaciju sa gradom, imamo dobar temelj i klub može da napreduje. Mi imamo dva reprezentativca koji su potekli odavde, prošli sve selekcije od pionira do seniora i sada igraju u „Partizanu“ iz Beograda. Radi se o Aleksandru Pavloviću i Tomici Stojiljkoviću.“

Din Krukšens, igrač ragbija iz Australije, spojio je lepo i korisno, s obzirom da je u vezi sa Leskovčankom, pa su u poseti njenoj rodbini.

„Sviđa mi se način kako se ovde radi, imate sjajne momke, a želja mi je da svoje iskustvo, s obzirom da je ragbi mnogo popularniji u Australiji nego ovde, prenesem i na mlade koji se bave ovim sportom.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare