Grad izdaje u zakup 55 lokala

NIŠ

Javnim pozivom za nadmetanje Grad Niš je oglasio licitaciju za zakup 55 poslovnih prostora čiji je vlasnik ili suvlasnik. U javnom pozivu navedeno je 55 poslovnih prostora, 38 na teritoriji grada i 17 na seoskom području.  Prijave se podnose Komisiji za sprovodjenje postupka javnog nadmetanja, posredstvom Gradske uprave za imovinu, u ulici Nikole Pašića broj 24, kancelarija 22. Krajnji rok za podnošenje prijave je 27. januar.

                  Početna cena zakupa po kvadratu na licitaciji će iznositi od 160 do 3.000 dinara. Najniža cena je lokale na seoskom području, dok je najviša cena za dva lokala u samom centru grada od kojih je jedan na Trgu kralja Milana, a drugi Obrenovićevoj ulici.

                  Poslovni prostor se izdaje na pet godina, s tim što će lokali koji se nalaze u postupku restituticije biti izdati do tog roka ili do donošenja pravosnažnog rešenja Agencije za restituciju o vraćanju imovine nekadašnjem vlasniku, navodi se u javnom pozivu. Zakupci pojedinih lokala moraće da računaju i na plaćanje zaostalih dugova za struju, a oni za par lokala premašuju 350.000 dinara.

                      Razgledanje poslovnih prostora obaviće se dana 23. januara u vremenu od 10 do 11 sati, a zainteresovani građani tog dana moći će da obiđu ponuđeni prostor od broja 1 do broja 17 iz javnog poziva. Narednog dana, 24.januara, biće organizovano u istom vremenskom periodu razgledanje poslovnog prostora od rednog broja 18 do rednog broja 38.  Za poslovni prostor od rednog broja 39 do rednog broja 55 razgledanje će se obaviti po zahtevu zainteresovanih lica, stoji u javnom pozivu koji je objavljen je na sajtu Grada Niša (www.ni.rs), u dnevnom listu „Insajder“ i na oglasnoj tabli gradskih službi.

                   Javno nadmetanje održaće se dana 31.januara u prostorijama Gradske uprave za imovinu i održivi razvoj, u Nišu, ulica Nikole Pašića broj 24, sala na prvom spratu br. 29 sa početkom u 10 časova, uz poštovanje propisanih zaštitnih mera.

                       Izbor najpovoljnijeg ponuđača biće objavljen na oglasnoj tabli organa i službi Grada u roku od 8  dana od dana donošenja konačnog rešenja Gradonačelnice o davanju u zakup poslovnog prostora.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare