GORAN JOVIĆ PREDSTAVNIK PRIVREDNE KOMORE SRBIJE U GRČKOJ

LESKOVAC

 

Na sednici Upravnog odbora Privredne komore Srbije (PKS) 22. decembra, na predlog presednika Marka Čadeža, doneta je odluka da Goran Jović bude predstavnik Privredne komore Srbije u Grčkoj, rekao je danas Jović na tradicionlanom novogodišnjem prijemu za novin are

 

Jović je rekao da će ubuduće obavljati i ovu dužnost, za šta neće primati posebnu platu niti bilo koji vid novčane naknade. On je za 3. i 4. Februara najavio najveći susret grčkih i srpskih privrednika u Solunu, gde će se postići dogovor o daljoj saradnji, razgovaraće se o mogućnostima korišćenja Solunske luke, Sajma u Grčkoj, a završetkom koridora 10 u 2017. godini i turističke veze biće još jače, kao i poljoprivredne, kulturne itd. Nakon toga, za mesec i po dana u Beogradu će biti organizovan susret grčkih i srpskih privrednika.

“U 2015. smo uspeli da ostvarimo dobre rezultate. Za 2016. smo već pripremili osam projekata, u kojima će i mediji biti partneri. U planu je i saradnja sa Albanijom i videćemo kakve su mogućnosti posete ovoj zemlji sa privrednicima iz našeg regiona”, rekao je Jović.

 

RPKL je na svoju inicijativu u protekloj godini uspela da formira Grčko-sprsku privrednu komoru i od marta do danas preko 350 privrednika uključeno je u ovu zajedničku komoru.

Od pre mesec dana, Grčko-srpskoj privrednoj komori, koja ima sedište u Leskovcu, Solunu, i Beogradu, pristupili su predsednik Unije privrednih komora Grčke, predsednik Privredne komore Srbije, direktor Sajma u Solunu, vlasnik „Portokaras“ hotela, „Aleksandar“ hotela, periferija Solunske regije, kao i ministarka za regionalni razvoj severne Grčke, ukupno destak komora iz Srbije i petnaestak iz Grčke.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare