Goran Cvetanovic predsednik Federacije karnevalskih gradova Srbije

 

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izabran je za predsednika Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije (FECC), receno je na današnjoj konferenciji za medije.

Pre njega predsednik je bio Miroljub Radivojević koji je rekao da je u prethodnih devet godina od FECC-a napravljena jedna prestižna manifestacija na nivou Evrope i sveta.

„Naročito sam ponosan na ekspanziju srpskh karnevala, kako po broju učesnika i karnevalskih gradova, tako i po samom kvalitetu. Nadam se da će novo rukovodstvo uneti neke novine, povećati kvalitet i vidljivost srpskih karnevala.“

Za gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića izbora na mesto predsednika FECC-a predstavlja veliku čast, jer „karnevali kako na Balkanu tako i u zemljama Evrope, spadaju među najznačajnije turističke manifestacije. Karnevalski pokret je pokret koji zbližava ljude, spaja narod i afirmiše nacionalne kulture. Leskovac već trinaest godina, od kad je ušao u porodicu karnevalskih gradova, prenosi karnevalski duh na jug i ponosni je domaćin leskovačkog karnevala, manifestacije koja predstavlja spoj tradicionalnog i modernog i koja čuva tradiciju koledara i uskršnjih karnevala iz zlatnog doba Leskovca. Svakog leta naši sugrađani i gosti iz čitavog sveta uživaju u izložbama, druženju pod maskama i defileu karnevalskih trupa iz brojnih evropskih zemalja.“

Cvetanović je obećao da će kao predsednik Federacije karnevalskih gradova Srbije u saradnji sa svim njenim članovima nastaviti sa jačanjem karnevalskog pokreta u Srbiji i težiti ka povećanju broja karnevala i karnevalskih gradova, stvaranju boljih uslova za odlazak karnevalskih grupa u inostranstvo i većoj medijskoj promociji istih, ne bi li se saradnja proširila, a druženje i zbližavanje kroz karnevalsku masku produbilo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare