U vranjskim školama štrajk upozorenja

VRANJE

Na teritoriji grada Vranja, samo u dve škole čiji su sindikalni poverenici na bolovanju, štrajka nije bilo, u ostalim obrazovnim ustanovama se sprovodi po dogovoru. Nisu održani prvi časovi ni u prepodnevnoj, niu popodnevnoj smeni, kaže Dušan Mladenović predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije za Vranje.

On ističe da se zahtevi prosvetara tiču prvenstveno platnih razreda kako bi se nastavili pregovori oko njihove izrade.

“Da vidimo šta je sa obećanjem ministarstva o povećanju plata od 14,6 odsto u 2019. godini  na osnovu koga smo i zamrzli prethodni štrajk. Drugi zahtev je da započnemo pregovore o kolektivnom ugovoru koji nam ističe februara naredne godine. Treći zahtev je da bude ispunjeno ono što je potpisano sporazumom iz 2015. godine o isplati novogodišnjih nagrada. Od 2015. do danas nije isplaćena nijedna nagrada”, ističe Mladenović.

U štrajku upozorenja su sva četiri reprezentativna sindikata prosvete, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije “Nezavisnost”, Sindikat obrazovanja Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije.

Ukoliko se ne prihvate ovi zahtevi prosvetari najavljuju i protesno okupljanje 11. decembra u Beogradu ispred Vlade Srbije.

Toga dana školski časovi će trajati 30 minuta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare