Goran Cvetanović bio u zatvoru

LESKOVAC

U toku su radovi na izgradnji novog Okružnog zatvora u Leskovcu.

Ova ustanova postoji od 1971. godine i u starom paviljonu je bilo 30 mesta, a izgradnjom novog paviljona kapacitet je bio 220 mesta. Ovim proširenjem dobiće se još 420 mesta što znači da će u leskovačkom zatvoru biti smešteno 640 osudjenika.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je, obišavši radove, naglasio da je Leskovac postao ” grad u kome se realizuju i sprovode kapitalne investicije” , svrstavši tako i zatvor u jednu od njih, , da se grade i renoviraju institucije, putevi, otvaraju nova radna mesta, odnosno da se ulaže u naš grad.

„Radovi na nadogradnji odnosno izgradnji novog bloka Okružnog zatvora u Leskovcu podrazumevaju proširenje kapaciteta zatvora, što će pružiti mogućnost zapošljavanja 120 radnika svih profila, bilo da su to stražari, medicinsko osoblje ili pomoćni radnici. U ovom trenutku oko sto radnika je upošljeno na ovim radovima. Verujem da će obilazak ove ustanove nekima biti paradoksalan, ali nama je briga o svim građanima važna. Pored toga što će ove prostorije biti građene po humanim principima i evropskim standardima, ova investicija značajna je za grad iz više razloga, pored otvaranja novih radnih mesta i toga što će 120 porodica imati stabilne prihode, povećanjem smeštajnih kapaciteta biće povećan i broj osoba koje će zbog poseta boraviti u našem gradu, što će doneti određenu ekonomsku dobit. U planu su i razne radionice, stolarske i metalostrugarske radnje, znate da su štićenici ove ustanove završili razne kurseve u metalnoj školi kao što je, na primer, autozavarivanje i da posle lako dolaze do posla i postaju građani koji rade i sebi i svojoj porodici donose profit. Mislim da će ovakva institucija podići i rejting našeg pravosuđa, jer kad imate institucije na višem nivou onda je rejting pravosuđa koji je zadužen za ovu instituciju takođe veliki.“

Na pitanje novinara JUGpressa da li je radjena bezbednosna procena zbog izgradnje zatvora koji će biti tri puta veći od postojećeg, Cvetanović je odgovorio ” Što se bezbednosti zatvora ali i samog naselja tiče sve se radi „po najvišim evropskim standardima, a to dovoljno govori da će apsolutno sve biti pod kontrolom”.

” Naši građani će moći mirno da spavaju,“ tvrdi Cvetanović.

On je rekao i da ne zna za koju kategoriju osedjenika se gradi novi zatvor, koji je opasan visokim zidinama i ima stražarkse kućice, za razliku od dosadašnjeg koji je ovakve bezbednosne ograde imao smao u unutrašnjem delu a ostalo bilo dvorište opasano žicom u kome su zatvorenici sadili povrće.

Zanimljivo je da je gradilište u Okružnom zatvoru obilazio gradonačelnik sa izvodjačima radova a da niko iz uprave zatvore nije bio prisutan.

Radove izvodi firma „Kredo“ iz Vranja, rečeno je danas a na pitanje novinara JUGpressa ko su podizvodjači (zbog mašina leskovačke firme “Bagdala” koje su na gradilištu), odgovor je bio da oni “nemaju podizvodjače već kooperante”.

Radovi koštaju 800 miliona dinara, tako je rečeno danas , a njihov završetak se očekuje početkom sledeće godine.

Prati
Obavesti me o
guest

9 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Andrijana
Andrijana
4 godine pre

Ne vidim ništa loše u tome što je Cvetanović obišao radove na izgradnji nekog novog objekta. On svakog dana obilazi mesta gde se nešto radi: sanacija škola, vrtića, bolnice, zamena vodovodne i kanalizacione mreže …. Na svim tim poslovima angažovan je veliki broj radnika koji izdržavaju svoje porodice. Radi se na tome da grad bude lepši, savremeniji….

I opet će
I opet će
4 godine pre
Odgovori  Andrijana

Nema naravno ništa loše u tome da se priseti gde je boravio. Zna se sve, a on si najbolje zna.

Sudija
Sudija
4 godine pre

Tamo i da ostane, ali do zavrsetka nije los ni Nis.

Petar
Petar
4 godine pre

Džabe ga ulepšavaš.Ti ćeš u Požarevac.

Justicia
Justicia
4 godine pre

Bio je on i kad je tukao ženu. Samo se pravi da je zaboravio.

I opet ċe
I opet ċe
4 godine pre
Odgovori  Justicia

Nije zaboravio nego misli da su ljudi zaboravili.

I opet će
I opet će
4 godine pre
Odgovori  I opet ċe

Botovima maca pojela jezik.

zoe
zoe
4 godine pre
Odgovori  I opet će

Ja znam neke hrabre opozicionare za skupstinskom govornicom, koje zene bukvalno kod kuce zlostavljaju, ama ne smeju da suknu. Zato se sile pred odbornicima, na teveju. Preporucujem da potraze pomoc da ih zastite. Sistem u kojem zivimo jasno propisuje potrebne kvalifikacije za svaku politicku poziciju. Takodje, vlast je dala pun doprinos zastiti ugrozenih lica kroz projekat Sigurna kuca. To jeste zauzimanje za ugrozene, posebno zena, jer one cine vecinu u prihvatilistu. Poseta zatvoru je podrska standardima koje i ovakve ustanove moraju da ispunjavaju, jer povratnici nakon zatvora moraju da se socijalizuju. Pored kazne, vazan je put ka adaptaciji na zakonske propise. Jedan vid pokazivanja brige i za njih jeste poboljsanje uslova izdrzavanja kazni. Ocigledno nekima smeta unapredjenje svih segmenata drustva, pa kritikuju posetu.

Bomba pod kola davno beše al vuk dlaku
Bomba pod kola davno beše al vuk dlaku
4 godine pre
Odgovori  zoe

Znam i ja neke seka perse iz SNS što ne smeju da šuknu ni meni a ni na svoje žene.