Godišnjica rada u znaku međunarodnih projekata

   NIS

     Elektrotehnička škola “Mija Stanimirović” osnovana je 1949. godine i ove godine proslavlja svoju 73. godinu postojanja, a danas svoj 73. Dan škole. Danas je to moderna škola sa atraktivnim zanimanjima koja prati potrebe tržišta rada. Kako bi svojim učenicima obezbedili što kvalitetnije obrazovanje, škola puno pažnje posvećuje medjunarodnim projektima. Ove školske godine škola je nosilac čak tri Erazmus plus projekta, dva projekta strateškog partnerstva i projekta mobilnosti.

   Projekat pod nazivom “Exploring for practical skills” je realizovan u saradnji sa Školskim centrom Nova Gorica. Tokom aprila  pet nastavnika posetilo je partnersku školu. Nova znanja i iskustva iz Slovenije nastavnici će primeniti u svakodnevnom radu, kako bi poboljšali kvalitet nastave .

    Ovom projektu je potrebno dodati i projekat “More connection for programming perfection” koji je ove godine u završnoj fazi, a on je realizovan sa partnerima iz Slovenije i Bugarske.

   „Zajedno sa partnerskim školama, Školskim centrom Kranj i SPGE “Džon Atanasov” iz Sofije, razvili smo platformu za učenja na daljinu koja je namenjena učenicima smera Informacionih tehnologija za realizaciju praktične nastave. Platforma je odlično zaživela pa je svoju primenu našla i u nekim drugim predmetima a pre svega je olakšana komunikacija učenika i nastavnika sa socijalnim partnerima“, objašnjava Marija Veljković Milojkov.

   Projekat strateškog partnerstva “Smart World Wins” se realizuje sa partnerima iz Slovenije, Severne Makedonije i Srbije. Sve četiri ustanove će tokom projekta raditi na razvijanju pametnih uredjaja.

    „Nastavnici i učenici prolaze kroz obuku a nakon toga razvijaju idejna rešenja u programiranju mikrokontrolera. Kruna ovog projekta biće smotra učeničkih radova u Nišu. Nadamo se da će učenici svih partnerskih škola pokazati koliko su vredni i kreativni, kao i da će ovaj događaj  biti vredan pažnje“, kažu u školi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare