GODINU DANA POSLE : ZA PLAFON NIKO NIJE KRIV

 

VUČJE

Ni posle godinu dana plafon u Osnovnoj školi “Bora Stanković” u Vučju nije popravljen a deca nastavu pohadjaju uz snalaženje nastavnika.

U kabinetu za hemiju još uvek srušeni plafon.

Dece, na sreću, u to vreme nije bilo u školi pa je izbegnuta tragedija.

U medjuvremenu je plafon počeo da puca  I u fiskulturnoj sali.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je nedavno rekoa da je javni tužilac zaključio da za to što je pao plafon, koji je par meseci pre toga postavljen  o trošku gradada, tj. gradjana, niko nije kriv a slučaj je arhiviran.

To što je kompanija Knauf ubrzo posle ovog dogadja izdala saopštenje u kome je navela da su njihovi stručnjaci ustanovili da izvodjač radova, privatna firma „Polet „ iz Vlasotinca, nije postavio i učvrstio plafon na propisan način , za tužioca, očigledno, nije značilo da je neko ipak omanuo.

Ovako, privatna firma iz Vlasotinca je nastavila da rdai poslove koji se plaćaju iz budžeta grada, već pada u zaborav da je lično gradonačelnik, prilikom otvaranja renovirane škole, isticao činjenicu da je postignuta ušteda u izvodjenju radova a kada se plafon srušio obećavao da će biti utvrdjeno ko je odgovoran.

Vucje skola 1

A onda je  tužilac arhivirao predmet.

Višemesečna ujdurma oko pronalaženja veštaka, tada  je rečeno da je ekspertiza  Gradjevinskog fakulteta iz Niša „mnogo skupa“ je završena, tvrde JUGpressovi izvori, tako što je veštačio veštak inače zaposlen u leskovačkom „Vodovodu“.

Nije pozvan na odgovornost ni nadzorni organ, da su radovi u redu poptisao je čovek iz leskovačke Direkcije za urbanizam i izgradnju.

 

Direktorka ove škole Nadica Filipović kaže da se ta stvar sa plafonom “dosta odužila”.

„Bezbednost dece nam je ipak na prvom mestu. Nadam se da nam se ovako nešto nikada više neće ponoviti I da ćemo uspeti ovaj problem uskoro da rešmo uz pomoćgrada“, dodaje.

 

U medjuvremenu, 700 kvadrata stoji  već godinu dana tako,  čekaju ponovno kompletno renoviranje, jer nema učionice u kojoj se napukline nisu pojavile. U prizemlju na prvi pogled normalno teče nastava. Tu su učenici nižih razreda. Nedovoljno je prostora za skoro 400 djaka pa su viši razredi podstanari u susednoj srednjoj školi ali samo u popodnevnoj smeni.

Roditelji su nezadovoljni.

 

Danijela Zagorac kaže da deca nemaju vremena za neki hobi I vannastavne aktivnosti kao druga deca.

„O  nesreći koja je mogla da se desi ne smeno ni da razmišljamo“, dodaje.

Sunčica Živkovicć smatra da iste uslove treba da imaju i deca u  Vučju, kao što ih imju deca u Beogradu i Leskovcu.

Načelnica Uprave za društvene delatnosti grada Leskovca Suzana Stanković Ilić kaže da se, tek krajem oktobra, kada je Osnovno

javno tužilaštvo obavestilo školu da je predmet arhiviran, krenulo u pregovore sa izvodjačem radova koji je, kaže, obećao , pošto se ovaj incident desio u garantnom roku, da će  sanirati I obaviti sve radove o svom trošku.

„Ali, ima jedan uslov , a to je da grad Leskovac formira komisiju sastavljenu od ljudi iz gradjevinske struke I da oni sve vreme nadgledaju radove“ , objašnjava Ilić.

U ovom trenutku niko ne govori o  tome kada će deca ponovo moći bezbedno u svoje učionice.

Ljiljana Stojanović

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare