Gimnazijin 139. rođendan

LESKOVAC

Prigodnom svečanošću Gimnazija je obeležila 139. godinu svoga postojanja.

U Svečanoj sali Gimnazije, uz program koji su pripremili učenici i profesori Gimnazije, direktorka Dragana Cvetanović je, pozdravljajući okupljene, rekla da se iz godine u godinu, poštujući tradiciju, na ovaj dan obeležava Dan škole.

„Od osnivanja 1879. godine škola je neraskidivo vezana za istoriju našeg grada. Ona se je uvila u srca i živote svih onih koji su prošli kroz njene hodnike i učionice. Osvrćući se za godinom za nama možemo da budemo srećni i ponosni, jer je godina bila uspešna po vanrednim rezultatima naših đaka na brojnim takmičenjima, po napredovanju i uspehu svih učenika, po novom odelenju koje je u našu školu uvelo decu sa posebnim sposobnostima za računarstvo i matematiku. Škola je u petak, 26. oktobra 2018. dobila od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dvanaest stonih računara najnovije generacije na trajno korišćenje. Vrednost donacije je 400.000 dinara i ona će bitno uticati na kvalitet nastavnog procesa i dostignuća naših učenika.“

Direktorka Cvetanović je podsetila da je i lokalna samouprava u proteklih godinu dana nesebično podržala napor uposlenika Gimnazije da se osavremeni nastava, poboljšaju uslovi rada i obogati prostor u kome borave i uče đaci.

„Opremljena su dva kabineta za računarstvo i matematiku, kabinet za hemiju, rekonstruisan je krov, a u fiskulturnoj sali su započeti radovi na uređenju prostora.“

Zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović je govorila ispred lokalne samouprave.

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
stari gimnazijalac
stari gimnazijalac
5 godine pre

Zaista zavidan jubilej. Gimnazija je uvek bila, a i danas je najelitnija skola u Leskovcu bez obzira da li to nasi opstinari hoce da priznaju ili ne.
Vlasti dolaze i prolaze ali Gimnazija opstaje i ostaje na srecu i zadovoljstvo nas koji smo imali cast da budemo deo te slavne istorije!