“GIMNAZIJALCU ” IZ LEBANA SPECIJALNA NAGRADA NA FAPORU

LESKOVAC

Ansambl predstave „Autobiografija“, Teatra „Gimnazijalac“ Gimnazije u Lebanu dobio je specijalnu nagradu za kolektivnu igru na ovogodišnjem Festivalu amaterske pozorišne režije (FAPOR) održanom u Leskovcu.
Prva nagrada za najbolju režiju dodeljena je Miroslavu Petroviću za režiju predstave „SANATORIJUM“ Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Kragujevac.
Petrović je , tako, ovogodišnji pobednik FAPOR-a
Druga nagrada za režiju pripala je Milanu Kovačeviću za režiju predstave „SAKATI BILI SA INIŠMANA“ Centar za kulturu „Masuka“, iz Velike Plane a treća Neveni Rakočević za režiju predstave „TRAMVAJ ZVANI ŽELjA“ , Pozorište „Kreativni haos“ Smederevo.

Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Neveni Nerandžić za ulogu Malog u predstavi „Dragi tata“, Grupa „Grupa“ Kraljevo a najbolju mušku ulogu izneo je Pavle Tasić, u ulozi Njutna u predstavi „Sanatorijum“, Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Kragujevac.
Nagradu za najbolju žensku epizodu osvojila je Jelena Stojadinović za ulogu Helen u predstavi „Sakati Bili sa Inišmana“, Centar za kulturu „Masuka“, Velika Plana.
Nagrdau za najbolju mušku epizodnu ulogu dobio je Nebojša Milosavljević, za ulogu Džonija Patinmajka u predstavi „Sakati Bili sa Inišmana“, Centar za kulturu „Masuka“, Velika Plana.
Sve predstave , glumce I režisere ocenjivao je žiri u sastavu Saša Latinović, reditelj, predsednik žirija
Miodrag Krčmarik, profesor scenskog pokreta i glumac, član
Cvetana Radivojević, profesor književnosti, član

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare