GG “Za Leskovac ZAJEDNO” i Narodna stranka: Cvetanović da podnese ostavku zbog visokih računa za vodu

LESKOVAC

Predstavnici Grupe građana „Za Leskovac – ZAJEDNO“ i Narodne stranke pozvali su danas gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovićada podnese ostavku jer je , kaoo su navelui , on taj koji suštinki upravlja javnim preduzećima, postavlja i smenjuje direktore da je i sma priznao da su građani prevareni višestruko uvećanim računima za vodu ali da im novac nije vraćane niti se išta desilo posle toga.

Nebojša Cakić, narodni poslanik i odbornik GG „Za Leskovac – ZAJEDNO“ najavio je temu kojom će se, između ostalih, odbornici ove grupacije baviti na sledećoj sednici Skupštine Grada Leskovca.

„Mi odavno govorimo da građani Leskovca plaćaju najskuplje komunalne usluge u Srbiji, iako imamo najniže prosečne zarade u Srbiji. Pričali smo o „Vodovodu“ i rekli da plaćamo najskuplje račune za vodu u Srbiji, dalje smo rekli da plaćamo i nešto što ne treba da plaćamo, odnosno da nem je pri prelasku na novu tarifu naplaćeno nešto što nisu potrošili u ranijem periodu. Rekli smo i da pojedini privredni subjekti u dužem vremenskom periodu ne plaćaju svoje račune, te da su zaštićeni od strane lokalne vlasti jer su glavni sponzori i darodavci SNS-a. Na kraju, tražili smo i ostavku gradonačelnika zbog toga, jer on postavlja direktora i on rukovodi svim preduzećima. U međuvremenu se ništa nije dogodilo, iako su nosioci lokalnih vlasti priznali, uvijeno ili dirkento, da smo za sve što smo rekli u pravu. Ali, bez obzira na sve, računi su ostali isti, a građanima nije vraćen novac za koji je nesporno utvrđeno da im je više obračunat i naplaćen. Tražili smo i spisak pravnih lica koji najviše duguju „Vodovodu“ i nismo ga dobili. To smo tražili iz prostog razloga što je, po našem saznanju, direktor „Vodovoda“ bio prinuđen da podnese ostavku jer je tražio od pojedinih privrednih subjekata i glavnih sponzora SNS-a da izmire svoje račune.“

Na Cakićevo izlaganje se nadovezao Dragan Stošić, predsednik GrO Narodne stranke, koji je podsetio da se i ova stranka bavila problemom sa računima za vodu.

„Tražili smo da nam se objasni kako je napravljen taj obračun za Fabriku otpadnih voda, jer se te cifre uopšte nisu slagale, niti je to imalo ikakvu logiku. Od toga što je direktor podneo ostavku građani nemaju ništa, jer su iznosi na računima ostali isti. Promenilo se 20-ak direktora u leskovačkim javnim preduzećima, ali se njihov rad nikako ne sinhronizuje. Raskopaju se ulice da se postave cevi za gasovode, sve se vrati u prvobitno stanje, a onda nakon par meseci se opet te iste ulice raskopavaju kako bi se postavio toplovod. Kako čujemo to će se raditi do septembra, znači biće raskopano i u vreme Roštiljijade… Neko to treba da koordinira, kako bi to građane manje koštalo, a ne da se isti ili slični radovi izvode više puta,“ rekao je Stošić. (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Nijedan direktor nece pomoci
Nijedan direktor nece pomoci
11 meseca pre

Ma pustite Maju na vodovod ce icepi poslovanje ko svinja masan dzak.
Ako gradonacelnik podrzava privatan sektor da ne placaju racune, to se zove podrska neposlusnosti privrednika. Tada opozicija s punim pravom treba da podrzi gradjane i kaze im da ne placaju vodu dok im gradonacelnik ne dostavi na uvid da su privatnici platili poslednji racun a u prvom redu Jeanci. Da vidimo tu uplatu od 2 miliona.
Sve do tad nema placanja racuna. Sirotinja da placa a privatnici da se bogate. Pa sta ako su Zicko i Mesko isli u Tursku na svadbu kad je Turcin zenio sina.

Ostavka
Ostavka
11 meseca pre

Dabome da podnese ostavku. Zato sto Stanisinom ostavkom nista nije promenio u korist gradjana. Podnesite mu krivicnu prijavu za nanosenje stete javnom preduzecu zloupotrebom pozicije vlasti sa koje vrsi pritisak suprotno interesima javnog prexuzeca, da duznici ne placaju utrosenu vodu. Hitno ga zatvoriti. Da se ne manda i ne glumi gradonacelnika. Kad ni ne zna sta je to.