GFK Dubočica : (Ne)zadovoljni plasmanom u ,,zlatnoj sredini”

smart

LESKOVAC


Fudbaleri leskovačkog srpskoligaša GFK Dubočica fudbalsku sezonu 2021/2022 okončali su plasmanom na tabeli u ,,zlatnoj sredini” srpskoligaškog ,,Istoka”. Pre početka sezone bila su nadanja i očekivanja da će se ekipa boriti za najviši plasman i sa željom da čak prva stigne na cilj. Ovakva očekivanja bila su na temelju veoma dobrih igara i rezultata u pripremnom delu, odnosno na kontrolnim mečevima. Ali jedno su prijateljske utakmice, a sasvim drugojačije su prvenstvene borbe za bodove gde, vrlo često, nema pardona i sportskog fer pleja.

 • Sigurno je da smo nezdovoljni na kraju sezone mestom na tabeli, iako smo pre početka prvenstva napravili respektibilnu ekipu sa nadom da možemo da se nadmećemo i za najviši plasman na tabeli. U pripremnom delu pre početka sezone u kontrolnim utakmicama ekipa je igrala više nego dobro i to je bio razlog našeg optimizma. Međutim, već na startu sezone nije se krenulo onako kako smo očekivali, a kako su mislili i naši rivali ubrajajući, našu ekipu, među glavne pretedente za prvo mesto – kaže nam na početku razgovora, Vladica Cekić, sportski direktor GFK Dubočica.
  JUGpress: Koji su osnovni razlozi što su rezultati ekipe bili slabiji u odnosu na vaša očekivanja ?
  Direktor V. Cekić: – U sportu vrlo često ima i nepredviđenih problema, jer svaka utakmica je važna i bitna i ekipa mora da se uvek iskaže u pravom svetlu, jer svaki rival u meč ulazi sa željom da iz njega izađe kao pobednik. Ako tu bude i nepredviđenih problema onda i očekivani rezultati izostanu. Tako smo u jednom trenutku ostali bez sedam igrača koji su bili veoma bitni za igru naše ekipe. Bilo je tu povređenih igrača, a i neki su otišli iz kluba, iako smo na njih vrlo ozbiljno računali. Nismo mogli da ih zadržimo, jer letnji prelazni rok je bio u još toku, a nismo ni želeli, poštujući njihove želje da odu u drugu sredinu, u kojima im se, kako su oni tvrdili, nude bolji finansijski uslovi.

 • JUGpress: Sam početak sezone nije bio ponajbolji i mimo vaših očekivanja ?
  Direktor V. Cekić: – Tako je. Na samom startu sezone u meču na domaćem terenu sa ekipom Radničkog iz Pirota osvojili smo samo jedan bod, igrajući nerešeno 1:1. Nekoliko kola kasnije u Kruševcu igrali smo sa domaćim Trajalom, koji je, kako znate, bez poraza ubedljivo došao do šampionske titule. U svemu smo nadigrali buduće prvake, ali meč je okončan 1:1. Posebno smo podbacili u 7.kolu, kada smo dozvolili da nas ekipa Meševa savlada rezultatom 0:2 na našem terenu i već tada smo se pomirili sa činjenicom da početni optimizam nije bio zasnovan na realnom nivou.
  JUGpress: Mnogi klubovi imali su primedbe na suđenje, a da li je i vaš klub među te ekipe ?
  Direktor V. Cekić: – Ne, ne, sigurno ne. Mada je bilo i greška na našoj strani što smo jasno ustanovili na osnovu pregleda snimljenih utakmica. Ali, mi duboko verujemo da tu nije bilo namere već je to bio splet trenutne slabosti samih sudija. Moram da istaknem da smo posebno zadovoljni arbitražom na utakmicama koje smo igrali na gostujućim terenima. U odnosu na predhodne godine prošla sezona je protekla što se tiče suđenja u okvirima sportske korektnosti, a tako nešto očekujemo i u sezoni koja je pred nama.
  JUGpress: Prelazni rok je u toku. Kakav je, za sada, vaš pazarni bilans ?
  Direktor V. Cekić: – Sigurno je da ćemo potražiti adekvatna pojačanja i to gotovo u svim linijama ekipe. Igrači koji budu pristigli kod nas moraju da budu prava pojačanja i da svojim kvalitetom podignu kvalitet naše igre. Fudbalsko tržište je u koliziji sa nekim drugim tržištima, jer je dosta zagonetno, pošto se igrači sami nude klubovima tražeći ispunjenje vrlo često nerealnih zahteva.
  JUGpress: Svi klubovi imaju probleme sa obezbeđivanjem finanasijskih sredstava. Kakva je situacija u vašem klubu ?
  Direktor V. Cekić: – Grad Leskovac i gradonačelnik dr. Goran Cvetanović iskazuju visok stepen vođenja brige o našem klubu. Budžet kluba za ovu godinu je na zadovoljavajućem nivou, a mi trošimo odobrena sredstva domaćinski i u oviru postojećih zakona i propisa, a tako ćemo se ponašati i u narednom periodu.
  JUGpress: I na kraju očekivano pitanje. Koje su i kakve vaše ambicije ?
  Direktor V. Cekić: – Dubočica naredne 2023.godine obeležiće veliki jubilej, stogodišnjicu svog postojanja. Jednovekovni život i postojanje kluba u svakom slučaju zavređuje svaku pažnju i mi, svi, u klubu i samom gradu možemo biti ponosni na svoj klub, koji je jedna velika i prava fudbalska institucija, ne samo Leskovca, već i čitavog juga Srbije. A što se tiče ambicije, one se svode u pobedničke i plasman u godini jubileja u viši rang, a to je Prva liga Srbije – optmista je Vladica Cekić, sportski direktor Dubočice, koji sada u letnjem prelznom roku ,,igra” svoju igru, tražeći adekvatna pojačanja za nastupajuću sezonu na srpskoligaškom ,,Istoku”.
smart


U Kup takmičenju
NAMUČILI PARTIZAN

JUGpress: Ako vam nije išlo kako treba u prvenstvu, mnogo bolje bilo je u utakmicama za Kup Srbije ?
Direktor V. Cekić: Izgleda da su naši momci bili posebno motivisani u kup takmičenju. Savladali smo beogradski IMT, zatim trijumfovali i u meču sa superligašom ekipom Spartaka u Subotici posle izvođenja penala. Inače, bili smo bolji u toku čitavog meča i morali smo pitanje pobednika da rešimo u regularnom toku utakmice. Naši momci posebno su se iskazali u susretu sa beogradskim Partizanom na niškom ,,Čairu” kada smo našem velikom protivniku bili gotovo ravanopravan protivnik, što su i sami priznali – sa posbenim zadovoljstvom direktor Cekić govori o rezzultatima kluba u nacionalnom kupu..


Na gradilištu novog stadiona
RADOVI TEKU PREDVIĐENOM DINAMIKOM

Ako već nije bilo zadovoljavajućih takmičarskih rezultata u predhodne dve godine, onda raduje činjenica da će klub dobiti multifunkcionalni stadion i to, možda, i pre predviđenog roka. Primetno je da na gradilištu svakodnevno radi veliki broj radnika i upravo zbog toga radovi idu predviđenom dinamikom. Novi stadion je i obaveza klubu da već naredne sezone na novom stadionu igra prvoligaške utakmice. Ali uslov svih uslova je da na kraju prvenstva na srpskoligaškom ,,Istoku” osvoje prvo mesto.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare