Geotermalna istraživanja u Vranjskoj Banji

VRANJSKA BANJA

Direktor kompanije ,, Betec Resources” d.o.o. Beograd, Zhao Jinshui sa gradonačelnikom Vranja  Slobodanom Milenkovićem i gradskim većnikom Goranom Kostićem razgovarao je o realizaciji geotermalnih projekata u Vranjskoj Banji.

Dogovoreno je da geotermalna istraživanja počnu sredinom oktobra  na površini od 150 metara kvadratnih.

U zavisnosti od analiza na području gradske opštine Vranjska Banja planirana je izgradnja geotermalne elektrane, koja bi na godišnjem nivou trebalo da proizvodi do 20 megavata električne i 39 megavata toplotne energije. Realizacija ovog projekta je u skladu sa svim propisima vezanim za zaštitu životne sredine. Uslediće pismo o namerama, a nakon toga biće potpisan Memorandum o saradnji i na kraju Ugovor.
,,Grad Vranje je spreman da pruži svu logističku podršku kompaniji ,,Betec Resources”, a zainteresovani smo da uz vašu pomoć realizujemo i projekat toplifikacije Vranja, prvenstveno industrijskih objekata, u cilju uštede u proizvodnji”, rekao je  Milenković.

Na sastanku se razgovaralo i o produbljivanju saradnje posredstvom kompanija iz Kine, koje su zainteresovane i za ulaganja u poljoprivredu i turizam.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare