GAŠIĆ U PREŠEVU

PREŠEVO

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je danas u Preševu da je   do prvih zimskih dana planirano  da se završi veliki parking pored  Centra za izbeglice u tom mestu za sve autobuse koji dolaze,  prilazni put pored železničke stanice, a  da će ulaz u kamp  biti sa druge strane, što će, kako je ocenio, značajno rasteretiti saobraćajnice i ulazak u Preševo.

On je dodao da je u  zgradi,  u okviru prihvatnog centra  planirano  da za smeštaj migranata bude raspoloživo više od 600 kreveta.

Gašić je rekao I das u uslovi  za smeštaj u tom prihvatnom centru daleko bolji  nego prilikom njegovog prvog obilaska  pre nekoliko meseci, a da će pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, u okviru tima institucija koje su angažovane na terenu, nastaviti da pomažu i u buduće.

“ Obišli smo danas pripadnike jedinica Vojske Srbije,  koje rade na sređivanju ovog prostora i raščišćavanju ulice, da bi mogli pred zimu da ove ljude sklonimo sa ulica i da bi saobraćaj mogao normalno da se odvija. Takođe, ono što smo više puta naglasili, reč je o dobro uigranom timu Vlade Republike Srbije “, rekao je Gašić I dodao  da su pozitivni rezltati u prevazilaženju migrantske krize rezultat uspešne saradnje državnih i civilnih institucija za šta su , kaže “dobijene  pohvale sa svih strana”.

 

Prema Gašićevim rečima , drugi razlog današnje posete je zajednički rad, jer je fabrika namenske industrije „Prvi partizan“ iz Užica, donirala Vojsci Srbije tri kontejnera, koje je ona ustupila Žandarmeriji, za smeštaj pripadnika koji su u povećanom obimu angažovani na terenu.

 

“ Prva tri kontejnera, kompletno opremljena, a radilo ih je Ministarstvo pravde, upravo su pristigla, a nadam se da će u narednih mesec dana stići još tri, takođe iz donacije”, objasnio je  Gašić

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare