BOLJE GREJANJE ZA POTROŠAČE U GRADSKOM JEZGRU

LESKOVAC

Na dan kada je za preko 4.500 korisnika centralnog grejanja zvanično počela grejna sezona, 15. oktobar, puštena je u rad nova kotlrnica na gas u ulici 28. marta.

Očekuje se još jedna uspešna grejna sezona, čemu će svakako doprineti i nova gasna kotlarnica, kapaciteta 20 megavati, ali je u rad za ovu grejnu sezonu pušten gasni kotao kapaciteta 10 megavati. Vrednost ovog projekta je preko milion evra, od čega je 760 hiljada evra izdvojeno za gasnu kotlarnicu, dok je postavljanje 35 automatskih podstanica koštalo 350.000 evra. JKP „Toplana“ je uložila 50 hiljada evra sopstvenih sredstava za mernu gasnu stanicu.

Kotlarinica na gas doprineće boljem grejanju potrošača u najužem gradskom jezgru. Njen značaj je u zaštiti životne sredine, dok će emisija štetnih gasova biti mnogo manja kod ovakvog sistema grejanja., rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je pustio novu kotlarnicu u rad.

Ova investicija realizuje se kao deo projekta koji se sptovodi preko nemačke razvojne banke KFW, Ministarstva rudarsva i energetike, grada Leskovca i JKP „Toplana“. Projekat je vredan 1,8 miliona evra. U okviru njega tokom 2014. godine rekonstuisan je toplovod u dužini od 1.200 metara, što je koštalo 450.000 evra i ugrađeni su kalolimetri u 105 podstanica ukupne vrdnosti 100.000 evra.

Spremno dočekujemo predstojeću sezonu, rekao je direktor JKP „Toplana“ Nebojša Krstić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare