Gašić bio na Vlasinskom jezeru

VLASINSKO JEZERO

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić danas je na Vlasinskom jezeru razgovarao sa roditeljima mladića koji je pre devet dana nestao u ovom jezeru i poručio da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova čine sve što je u njihovoj moći kako bi pronašli njihovog sina, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Gašić je predočio okolnosti koje otežavaju potragu za nestalim dvadesetčetvorogodišnjakom i naglasio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova angažovalo i dodatne resurse u potrazi.

Takođe, ministar Gašić je obišao pripadnike Ronilačke jedinice Žandarmerije i SAJ-a koji su ga izvestili o toku i aktivnostima koje preduzimaju prilikom potrage.

Zamenik komandira Ronilačke jedinice Žandarmerije Bojan Škrbić istakao je da su se Ronilačkoj jedinici Žandarmerije u intenzivnoj potrazi, u kojoj su uslovi za ronjenje izuzetno teški, priključili i pripadnici SAJ-a.

„Deveti dan je potrage na Vlasinskom jezeru, gde učestvuju policijski službenici Ronilačke jedinice i od danas su uključeni policijski službenici Specijalne antiterorističke jedinice. Potraga se sastoji iz dve tačke. Prva tačka se sastoji u pregledu dna od strane ronilaca. Od ujutru do uveče ronioci pregledaju dno u potrazi za nestalim licem, dok se druga tačka sastoji u pregledu sonarom, uređajem za pregled dna. Uslovi za ronjenje su vrlo teški, radi se o muljevitom i tresetnom dnu. Temperatura vode je od devet do 14 stepeni, dok ronimo na dubinama, u zavisnosti od mesta, od 13 do 20 metara“, poručio je Škrbić.

Pored ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, obilasku terena na Vlasinskom jezeru prisustvovali su komandant Žandarmerije Dejan Luković i komandant Specijalne antiterorističke jedinice Spasoje Vulević, navodi se u saopštenju. (kraj) PS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Jesi BIJA, BIJA SAM.
Jesi BIJA, BIJA SAM.
9 meseca pre

Gasis doso u provod na rostiljijadu. Ce prenoci u vikendicu za koju ga vezu lepe uspomene zbog kojih je zaposlio sina u BIA-u.