“Dani Vranja” od 26. do 30. avgusta

VRANJE

Tradicionalna manifestacija, 19. po redu, “Dani Vranja biće održana od 26. do 30 avgusta

U subotu, 26. avgusta, u Gradskom parku biće otvoreni Sajam knjiga, Etno bazar i Letnji atelje JU Narodni univerzitet, a na glavnom šetalištu u centru grada biće otvorena izložba slika grupe vranjskih autora.

  Istog dana u sali OKCE organizuje se multimedijalna radionica Kancelarije za mlade, zatim defile ansambala, učesnika ,,Međunarodne smotre folklora” i svečani prijem u Gradskoj kući.

Nakon toga nastupaju folklorni ansambli , u okviru „Međunarodne smotre folklora”a posle njih italijanski ansambl ,,Moresca nuova”. 

U nedelju, 27. avgusta, organizuje se Planinarski maraton od Barelića do Lepčinca.

U Gradskom parku je popodne otvaranje izložbe ,,Poznati Vranjanci”, a zatim i prezentacija monografije ,,Ukusi juga”, kao i prezentacija gastronomije vranjskog kraja.

Na centralnoj bini, na prostoru parkinga kod Robne pijace, koncert će održati Stefan Zdravković – Princ od Vranje, a nakon njega nastupiće i lokalni bend ,,Džoli Džamper”.

Trećeg dana manifestacije, 28. avgusta, Gradskom parku biće održana Šafova radionica a kasnije i izložba proizvođača vina, meda i rakije, kao i starih zanata.

Na centralnoj bini iste večeri nastupiće duvački orkestri, i ovogodišnji pobednici u Guči, orkestar Stefana Mladenovića.

Kasnije će pred Vranjancima nastupiti i ,,Breskvica”, umetnica koja je najvaljena kao neko ko je stekao veliku popularnost među mladom publikom.

Četvrtog dana manifestacije u Gradskom parku će biti održana radionica Kulturno – obrazovnog centra, u Sportskom centru Otvoreni turnir u tenisu a u popodnevnim satima izložba oldtajmera i bajkera kada će posetioce zabavljati lokalni bend ,,Vrač”.

Istog dana u Gradskom parku biće održano književno veče Vranjanke Aleksandre Jovanović i promocija njenog novog romana ,,Petra je stvarno otišla”. 

A na centralnoj bini koncert će održati Dejan Matić.

Poslednjeg dana ove tradicionalne manifestacije u pešačkoj zoni biće održan Javni čas zdravlja i nastup plesnog kluba ,,Ilužn dens”.

Iste večeri je u Gradskom parku književni veče sa Jelenom Bačić Alimpić.

Sledi takmičenje pod nazivom ,,U Vranje nema laganje”.

Manifestacija se završava koncertom grupe ,,Neverne bebe” na centralnoj bini na gradskom parkingu i nastupom di – džejeva.

Organizator manifestacije je Turistička organizacija a pokrovitelj grad Vranje.

Sve ovo plaćaju građani Vranja. (kraj) DV/ SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare