Francuzi podržavaju niški džez festival – Nišvil

NIŠ

Saradnja između grada Niša i francuske opštine Monsegir, započeta u oktobru 2012.godine u okviru decentralizovane saradnje sa Savetom departmana Žironde, nastavljena je danas u Nišu.

Ova saradnja uspostavljena je a na inicijativu Ambasade Francuske u Srbiji, sa dogovorom da bude posvećena mladima, kulturi i održivm lokalnom razvoju i ona uspešno traje –  rekao je na današnjem prijemu za gradonačelnika opštine Monsegir, Paskala Lavernja, zamenik gradonačelnika Niša prof.dr Miloš Banđur.

On je istakao značaj ove saradnje koja se prvenstveno ogleda u razmeni iskustava u oblasti kulture. Istovremeno, zamenik gradonačelnika Niša zahvalio je gospodinu Lavernju što je, svojim dolaskom u Niš, istakao značaj džez festivala Nišvil, ujedno napomenuvši da će festival upravo otvoriti mešoviti mladi džez sastav koji čini 17 muzičara iz našeg grada i 23 muzičara iz Monsegira.

Lavernj je naznačio da mu je izuzetno drago da postoji saradnja Niša i Monsegira i da će ona u godinama koje dolaze sigurno dobijati na intenzitetu.

Pohvalio je festival džeza i istakao da mu znači što je ovih dana u Nišu i što pruža podršku zajedničkom džez sastavu Nišlija i Monsegirana, ali da je ovo i prilika da vidi na koji se način ovaj festival organizuje jer i u samom Monsegiru, gradiću od 1 500 stanovnika,  imaju sopstveni festival džeza na koji su jako ponosni.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare