Festival ,,Zlatni puž 2018“

VRANJE

U Galeriji Narodnog muzeja u Vranju, u četvrtak, biće otvoren Festival „Zlatni puž 2018“.

Reč je o Dvanaestoj internacionalnooj dečjoj radionici animiranog filma.

Koncept radionice je susret dece i mladih iz različitih kulturnih i govornih područja, kako bi u kreativnoj atmosferi učestvovali u izradi animiranog filma u svim njegovim fazama.

Predavači su Maks Epštajn i Karina Hananeina iz Izraela, Rafaela Tranielo iz Italije i Anastasia Titova iz Ukrajine.

Pored izrade animiranih filmova, program „Zlatnog puža“ predviđa i prateće aktivnosti u večernjim časovima gde će kroz upoznavanje škola, studija, radionica i pojedinaca, animatora i umetnika, učesnici spoznati ne samo njihov rad već i pristup, metode i njihove filmove.

Planirano je da deca i mladi sa svojim mentorima iz Bugarske, Gruzije, Makedonije, Izraela, Ukrajine i gradova Srbije, Jagodine, Bosilegrada i Vranja uživaju  u radu sa interesantnim mentorima od kojih imaju šta da nauče.

U odnosu na prethodne godine povećan je broj učesnika iz inostranstva. Na radionici je najavljeno učešće 40 dece i mladih sa svojim mentorima. Od toga 23 je iz inostranstva, a ostali iz Srbije.

Vranjski ŠAF je još 1997. godine počeo da organizuje internacionalne dečje radionice, koje se održavaju svake druge godine tokom avgusta u Vranju. Do sada ih je bilo 11 na kojoj su bili gosti i učesnici iz čitavog sveta sa više od 50 produciranih filmova.

Festival se završava 15 avgusta. Organzator je Škola animiranog filma u Vranju, uz podršku lokalne samouprave i Ministarstva kulture Republike Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare