Formirane komisije za imenovanja direktora Javno komunlanih preduzeća

LESKOVAC

Na devetoj sednici Gradskog veća razrešeni su dosadašnji članovi komisije za imenovanje direktora javnih i javno-komunalnih preduzeća i doneto je rešenje o imenovanju novih članova, što je u skladu sa novim Zakonom o javnim preduzećima.
Umesto dosadašnjeg predsednika Zorana Đorđevića, za direktora komisije imenovan je Žikica Stojanović.
Zadatak ove komisije je da sprovede konkurse za izbore direktora javnih i javno komunalnih preduzeća čiji je osnivač grad Leskovac, rekla je u obrazloženju načelnica Gradske uprave za urbanizam i komunalno-stambene poslove Jasminka Milenković.
Ovom prilikom usvojena je i odluka o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora JKP „Komunalac“, sa tekstom javnog konkursa, koji će biti objavljen u službenom glasniku Republike Srbije, dnevnom listu „Večernje Novosti“, kao i na internet stranici grada.
Usvojena je i izmena i dopuna odluke o osnivanju gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima, u cilju uključivanja nekih subjekata koji mogu da doprinesu povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Tako su u ovo telo ušli predstavnik civilnog društva (kao predsednik Saveta), Gradskog veća (zamenik predsednika), Direkcije, Doma zdravlja, načelnik saobraćajne policije, kao i načelnici i predstavnici gradskih uprava. Gradski Savet za bezbednost saobraćaja brojaće 13 članova.
Gradsko veće je donelo odluku o obrazovanju komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Nakon izrade i donošenja programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta i dobijanja saglasnosti ministarstva na taj program, pristupa se izradi oglasa za javno nadmetanje, odnosno davanje tog zemljišta u zakup, rekao je načelnik Gradske uprave za privredu i poljoprivredu Boban Sokolović. Zadatak ove komisije je da sprovede celokupan postupak javnog nadmetanja – utvrđivanje početnih cena, prikupljanje ponuda za javno nadmetanje, sprovođenje samog postupka javnog nadmetanja, izrada zapisnika, kao i donošenje odluke o davanju u zakup.
Komisiju, koja se bira na period od četiri godine, će činiti pet članova, a za predsednika je imenovan Srđan Dojčinović.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zenski Petko
Zenski Petko
5 godine pre

Kakva farsa, pa zar u to jos neko veruje osim meska sto se podlo smeska