FORMIRAN INICIJATIVNI ODBOR ZA VRAĆANJE STATUSA OPŠTINE VUČJU

VUČJE

 

http://novanasarec.org.rs/index.php/2015/06/26/formiran-inicijativni-odbor-za-vracanje-statusa-opstine-vucju/

Branislav Blagojević iz Bunuškog Čifluka izabran je za predsednika Inicijativnog odbora za vraćanje statusa opštine Vučju, potpredsednik će biti Dragan Kajsner iz Vučja, a sekretar Zoran Marković iz Belog Potoka.

Ovu inicijativu je svojim potpisom podržalo oko 1200 stanovnika ovog kraja, što je duplo više od broja propisanog zakonom, a gradska vlast ima obavezu da odgovori  u roku od dva meseca od trenutka njene predaje.

Oduzimanjem statusa opštine, Vučje je osuđeno na zaostajanje u razvoju. Ovakvo višedecenijsko iskustvo je nedvosmisleno pokazalo da  jedino putem formiranja opštine, u Vučju može doći do poboljšanja u zadovoljavanju potreba svih građana sa ovog područja. Dobra i efikasna komunikacija među naseljenim mestima sa sedištem opštine može se ostvariti jedino na manjoj teritoriji i među građanima sa istim ili sličnim interesnim ciljevima (razvojnim, komunalnim, administrativnim), samtraju u ovom odboru.

Buduća opština Vučje obuhvatala bi teritoriju od 26 mesnih zajednica sa oko 17000 stanovnika. To područje se ne poklapa sa područjem od pre 50 godina, kad je ta teritorija bila opština. Veliko Trnjane, Gornja i Donja Jajina, Šišince i Kukulovce ne bi ušlo u sastav nove-stare opštine Vučje, jer stanovnici ovih sela su više vezani za Leskovac.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Milica Ljubanovic
Milica Ljubanovic
4 godine pre

Ja sam se vratila iz inostranstva ne u Beograd nego u Vucje. Ovde je nikad gore. Nista ne radi i nista ne moze da se radi. Lokali su prazni jer predhodni vlasnici duguju struju. Ako zelis da uzmes lokal u najam ti moras da platis pa tek onda da ti odobre da udjes. U dom zdravlja ne smes ni da udjes od prljavštine i rugla. Cista ice prekvalifikuju u sestre a sestre nemaju posla. Direktora doma zdravlja ima vozača a deca zimi sede u jaknama jer ne dihtuju prozori. Prosle godine im je pao krov. Nema puta. Jos uvek je kaldrma. Ali se zato gradi lep novi zatvor. Svako zaposljava svoju zenu, brata a narod zivi u strahovladi da ne izgubi i ovo malo sto ima. To je ukratko inače ovo je strasno i doslo je do kraja. Svi jadnici koji su otišli veruju da Srbija ima sada normalan život. I ja sam prevarena. Ja jesam uSNS-u ali sam realna i patriota. Icicemo dalje jer OVO MORA DA SE CUJE