ZAŠTO SU MEDIJI BOJKOTOVALI RADIO KLUB?

LESKOVAC

http://novanasarec.org.rs/index.php/2015/06/26/zasto-su-mediji-bojkotovali-radio-klub/

Radio klub “Nikola Tesla” Leskovac – YU1HFG je na nedavnom konkursu Ministarstva odbrane, Sektora za ljudske resurse, Uprave za tradiciju, standard i veterane, uspeo da u konkurenciji 80 projekata, dobije bespovratna sredstva za formiranje “Radio-komunikacijskog centra za vanredne situacije”.

Cilj projekta je uspostavljanje sistema radio-komunikacijskoga centra za vanredne situacije, gde će biti formirana mreža za efikasnu razmenu informacija i koordinaciju svih službi podrške i pomoći stanovništvu na teritoriji Jablaničkog okruga u vanrednim situacijama.

U okviru projekta, aktivnosti će se sprovoditi dvostransko.

Po jednoj strani, Radio klub će nabaviti novu opremu sa kojom će kreirati zdrave osnove za razmenu informacija putem EM talasa.

Dostup do ovih informacija imaće sve relevantne institucije i njeni predstavnici, sa kojima će zajedno uspostaviti efikasni kanal komunikacije neophodan za pravovremenu pomoć i pružanje pomoći stanovništvu u vanrednim situacijama.

Sa druge strane, Radio klub će inicirati umrežavanje sa ostalim organizacijama i ustanovama, razgovarati o svim ključnim detaljima organizacije mreže za odgovor u vanrednim situacijama.

Eksperti kluba će obučiti najmanje 30 predstavnika grada i pomenutih institucija o upotrebi radio-komunikacijskog sistema i povezivanja sa radio-komunikacijskim centrom u vanrednim situacijama.

Kruna ovog dela projekta jeste potpisivanje Protokola o saradnji svih uključenih organizacija, čime bi se i formalno uredili odnosi svih učesnika u sistemu odbrane i pomoći u vanrednim okolnostima ,rečeno na konferenciji za novinare  kojoj je jedino prisustvovao saradnik Nove Naše reči i Regionalne informativne agencije JUGpress.

Kompletan tekst u štampanom izdanju nedeljnika Nova Naša reč.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare