Fontana u parku Devet Jugovića “šljiska” uskoro, opet je obilazio gradonačelnik

LESKOVAC

Park Devet Jugovića dobio je svoju fontanu, s obzirom da je tu premeštena ona koja se nalazila u centralnom gradskom parkua. Za ove radove je iz gradskog budžeta namenjeno 5,9 miliona dinara. Direktor Javnog preduzeća „Direkcija i urbanizam“, Novica Nikolića, kaže da je cilj ostvaren.

„Svi oni koji su bili prisutni tokom izvođenja radova su izražavali zadovoljstvo što se fontana sada nalazi u ovom parku. Svu opremu koju smo mogli prebacili smo ovde, odnosno betonske elemente, prebacili smo sav mobilijar, stubove i svetiljke. Mozaik u fontani je nov, uradili smo novu hidroizolaciju, pumpe su one su preuzete iz parka. Fontana je danas očišćena, ostaje da se napuni vodom, a onda je programiramo i puštamo u rad.“

Počinju i radovi na povezivanju stepeništa parja. Postojeće stepenište iz pravaca Norvežanske, Prvomajske i ulice Devet Jugovića će biti povezano, neasfaltirane staze koje se godinama koriste će biti uređene, a biće izgrađen potporni zid i ograda. Vrednost ovih radova iznosi 2,9 miliona dinara. Do kraja godine će se centralni deo parka preurediti kako bi se napravile dve zasebne staze za trčanje i šetnju. Biće ugrađeni i novi mobilijari, čime će park Devet Jugovića biti kompletno uređen.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare