Fondacija Novak Đoković za vrtić u Nišu

NIŠ

Za rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje vrtića “Lane“ koji će biti smešten u prostorijama Mesne zajednice “Božidar Adžija”, prikupljeno je više od 345.000 evra, saopštili su iz Fondacije Novak Đoković. U novom vrtiću ima mesta za 100 mališana.

    Zahvaljujući “Sezoni darivanja”, liste čekanja za upisivanje u vrtiće u Srbiji će se smanjiti i stotinu novih polaznika će dobiti priliku da započne svoj razvoj na najbolji mogući način i pođe stopama svojih brojnih slavnih sugrađana od kojih su se mnogi ovom prilikom ostvarili kao značajni donatori“, navode iz Fondacije “Novak Đoković”.

   Vrtić “Lane” zaizima površinu od 454 kvadratna metra i u okviru njega će biti opremljene četiri sobe za 100 mališana koji će ovde boraviti dok su roditelji na poslu, a mališani iz vrtića „Bambi“ dobiće nove drugare u komšiluku – 100 novih drugara na 100 metara udaljenosti!

 Iz Fondacije ističu da je podršku pružilo oko 1.400 pojedinaca i kompanija iz zemlje i inostranstva, a među njima i niški violinista Nemanja Radulović, kao i druge poznate ličnosti.

 “Nemerljiv doprinos dali su i Sloboda i Dragana Mićalović, Nina Janković, Andrija Milošević, Jelena Gavrilović, Andrej Maričić, Lena Kovačević, Andrej Josifovski Pijanista, Anđelka Prpić, Sergej Ćetković, Marina Ćosić, Ana Štajdohar, Marijana Tabaković, Srđan Timarov, Strahinja Ćalović, Dolores Milošev Erdeg, Marija Hudolin i mnogi drugi”, piše u saopštenju.

   Zahvaljujući najuspešnijoj Sezoni darivanja do sada, liste čekanja za upisivanje u vrtić u Nišu  će se dodatno smanjiti! Zajedno smo ulepšali budućnost malih Nišlija i njihovih porodica!

   U gradu na Nišavi koji je svetu podario mnoge znamenite ličnosti—počev od Cara Konstantina, preko književnika Branka Miljkovića i Duška Radovića, pa sve do neponovljivog Dragana Stojkovića Piksija—stotinu nove dece dobiće priliku da započnu svoj razvoj na najbolji mogući način i, ko zna, možda se jednog dana vinu u visine koje su dostigli njigovi slavni sugrađani. Boravak dece u vrtiću omogućiće roditeljima da lakše pristupe poslovnim i privatnim obavezama, što dugoročno može da znači veću finansijsku stabilnost i temeljnije planiranje budućnosti, navodi se u tekstu na sajtu Fondacije.

 Kako se navodi u saopštenju, u okviru donatorske kampanje sakupljeno je čak pet puta više novca nego što otvaranje novog vrtića izuskuje, te će sredstva biti preusmerena na druge projekte.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare