Cvetanović: Moj je princip da sve što je staro preko pet decenija mora biti zamenjeno

LESKOVAC

Neprodati spratni lokali na pijaci u ulici Kralja Petra I postaće sedište dva leskovačka Javno-komunalna preduzeća -”Pijaca” i ”Komunalac”. Neuslovne zgrade koje su do sada koristila, biće srušene i na tom prostoru izgradjeni lokali.

Poreska uprava ostala je neumoljiva po pitanju smanjenja cene kvadratnog metra spratnih lokala na novoj pijaci, pa nije bilo očekivano da iko za takav poslovni prostor izdvoji više stotina hiljada evra, jer je za isti novac mogao da kupi neko od bivših leskovačkih društvenih preduzeća, konstatuje gradonačelnik Goran Cvetanović. U pomenute lokale, zbog toga će se uskoro presiliti uprave javnih preduzeća ”Pijaca” i ”Komunalac”.

“Vrlo brzo ćemo doneti odluku na Gradskom veću, kojom im se daje na korišćenje taj poslovni prostor . On će biti podeljen po vertikali, tako da će pomenuta preduzeća dobiti po idealnu polovinu, sa posebnim ulazom. Baš sam juče zvao direktora ”Pijace” i rekao mu da ima sedam dana da pripremi sve što je potrebno. Imate direktore iz drugih političkih opcija koji su potpuno usporeni, a ako se to potvrdi i u ovom slučaju, kompletan prostor dobiće ”Komunalac”. Kao što znate, nove prostorije su dobili ”Toplana” i ”Dom”, a ”Vodovod” je svoju zgradu u potpunosti renovirao. Radimo na tome da službenici u javnim preduzećima dobiju najbolje uslove za rad, kako bi nivo usluga prema gradjanima, digli na viši nivo.

Prostorije koje sada koriste ”Pijaca” i ”Komunalac” biće srušene i na tom mestu će ” nići moderni lokali”.

“Uvek, u saradnji sa svojim timom, realizujem svoje vizije. Moj je princip da sve što je staro preko pet decenija, mora biti zamenjeno novim . Privrednim subjektima, koji imaju kapital, ponudićemo taj prostor, pa ćemo videti kakve ideje imaju, zaključio je gradonačelnik”, rekao je Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

8 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Grada Surla
Grada Surla
5 godine pre

Ti “tepacu i siledzijo”, nemoj da mi diras gradonacelnika, sram’ da te je, sto si takoj drzak!!!

Tepač i siledžija
Tepač i siledžija
5 godine pre

I ti treba da budeš zamenjen jer si stariji od 50 godina. Čak ti mesto na kome si ne pripada ni zbog jedne jedine osobine koje bi trebalo da krase gradonačelnika.

neprincipijelno
neprincipijelno
5 godine pre

Mnogo omalovazava saradnike. Iskoristi ih, sve mu privatno urade, posle ih sutne. Ne valja mu posao. Ali zato njega osisaju seljaci i seljanke, pretupaju ga.

Sandra
Sandra
5 godine pre

Evo. Direktorka Muzeja ima preko 60 godina!!! A i mnogi zaposleni po ustanovama imaju preko 60,63,65…Niko da ode u penziju! Kako misle mi mladi da se zaposlimo? Zar samo u Juru da se zaposljavamo?

stari od 65 godina
stari od 65 godina
5 godine pre
Odgovori  Sandra

Mi stari se slazemo, ali da ne birate preduzeca. Da vam daju najteza da vodite, da iz budzeta ne primate dinar, a radnici da protestvuju cim im ne date zarade. Pokazite se, sto da ne, ako verujete da je iskustvo nepotrebno kao nevazno, da je dovoljno da ste pametni, energicni i obrazovani. Pocnite od finansija, recimo. I da, nema posle, salili smo se, odgovornost podrazumeva da vas zbog krsenja zakonskih odredbi kazne vise puta dok jednom sasvim ne zaglavite corku. Setite se koliko prekrsajnih prijava su dobile uzdanice naseg grada, i to sve sa iskustvom. Niste valjda mislili da se igrate rukovodjenja, odlucivanja, pa kad zabrljate da placete, puj pike ne vazi. Nema toga. Za pogresno rukovopdjenje se odgovara. Osim za apoteku, finansije, direkciju,…sve na budzetu, slucajno.

sta je starije
sta je starije
5 godine pre

Da li je moral preduslov ua princip?

Yard
Yard
5 godine pre

Kude be ču za taj reč PRINCIP, mogare ni jedno?

Hunter
Hunter
5 godine pre

Kad je čuo za taj reč, princip?