Festival scenskih minijatura

LESKOVAC

U Leskovačkom kulturnom centru počeo je 4. Festival scenskih minijatura.

Na njemu će se ove godine okupiti 26 dramskih i plesnih grupa iz Srbije i svih leskovačkih osnovnih škola, odnosno oko 250 dece.

Festival je otvorio poznati književnik Dejan Aleksić, koji je izveo pravi mali stendap šou za decu.

O nagradama će odlučivati žiri u sastavu Selena Ristić Vitomirović, glumica i rukovodilac Dečjeg centra Zaječar, Vesna Mirković Đorđević, glumica leskovačkog Narodnog pozorišta i Bratislav Stanisavljević, rukovodilac i koreograf Ansambla narodnih igara i pesama „Abrašević“ Leskovačkog kulturnog centra.

Dragana Nikolić, urednik dečjeg programa LKC-a kaže da je želja organizatora da afirmišu scensko stvaralaštvo dece uzrasta od 5 do 15 godina.

„Svake godine imamo prijatelja festivala iz nekog od gostujućih gradova.

Ove godine je to Zaječar sa njihovom predstavom „Na vratima srca“ sa kojom ćemo i zatvoriti festival. Osim takmičarskog dela, organizovali smo i prateći program. U pitanju su radionice koje će se održavati sva tri dana festivala.“

Glumica zaječarskog pozorišta Selena Ristić Vitomirović misli da je ovakva saradnja jako dobra.

„Na ovakvim festivalima deca stiču mogućnost da prave razmene, ne samo na nivou naše zemlje, nego i čitavog regiona. Očekujem da festival bude dobar, bolji nego prošlogodišnji, jer se i više predstava prijavilo.“

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i lokalna samouprava, a organizator Leskovački kulturni centar.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare