Sajam za penzionere 25. i 26. novembra

NIŠ

Treći Sajam za penzionere biće održan u Domu Vojske Srbije u Nišu 25. i 26. Novembra. Svečano otvaranje zakazano je za 13 časova a ulaz za sve posetioce je besplatan, rečeno je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

U okviru štandova izlagača, pored brojnih medicinskih, farmakoloških, prehrambenih i drugih proizvoda za stara lica, biće organizovane i brojne kreativne radionice, ali i specijalan program koji su spremili članovi Udruženja  penzionera iz Niša, Beograda, Leskovca i drugih okolnih gradova. Naši najstariji sugrađani moći će na sajmu da besplatno provere svoj vid, ali i druge preglede budući da su učesnici sajma i lekari niškog Doma zdravlja, kao i EBERS asocijacije koji će meriti šećer u krvi.

 “Grad Niš je sa velikim brojem penzionera i oni će imati dva dana kulturnog, umetničkog I zdravstvenog, obrazovnog programa u obe hale Doma vojske ”, rekao je gradski većnik Svetozar Aleksov.

“Biće tu takozvane akcijske ponude, njima uvek interesantne, biće interesantnnih nagradnih igara, poklon vaučera. Moći će ne samo uz pomoć sreće da dođu do nečega što im je veoma važno,kao što su besplatni pregledi lekara , koji se ovako zbog sistema čekaju mesecima a nekima su nedostižni”, rekla je u ime organizatora Marijana Rajić.

Cilj ove manifestacije je da penzioneri kvalitetno provedu svoje vreme, da se zabave i druže, učestvuju u raznim radionicama, nagradnim igrama i da na jednom mestu provere svoje zdravlje. Generalni sponzor sajma je Banka Poštanska štedionica, a partner sajma JP pošta Srbije. Najavljen je i dolazak ministra bez portfelja u Vladi Srbije Milana Krkobabića.

“U gradu Nišu mi smo radili jedan projekat o staračkim samačkim domaćinstvima I anketirali smo oko 20 hiljada ljudi. Od tih 20 hiljada ljudi dvadeset posto nemaju nikakva primanja. Mi smo pokrenuli neku inicijativu za izradu socijalne karte za starije osobe I nadam se da će Savet koji će se konstituisati napraviti bazu podataka . Da te stare osobe sagledavamo kroz program sovijalne zaštite” objasnio je narodni poslanik Hadži Milorad Stošić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare